EMBARGO TOT 14-2-2009 20:00 UUR

Provincie Noord-Holland
----PERSBERICHT----

D66 zet vrijwilligers tijdens Valentijnsdag in het zonnetje

Tijdens de jaarlijkse D66 Valentijnsactie ontvangen ook dit jaar weer vrijwilligers in heel Nederland een Valentijnstaart. De actie is door D66 in 1992 in het leven geroepen omdat vrijwilligers een onmisbare schakel in de samenleving vormen. Door heel het land zullen vrijwilligers geëerd worden. In Noord-Holland zal Statenlid Zafer Yurdakul achtereenvolgens in Heiloo, Osdorp en Ouder-Amstel op 14 februari vrijwilligers in het zonnetje zetten. Op maandag 16 februari zal er een Valentijnstaart gaan naar vrijwilligers in Duivendrecht

In Heiloo krijgt Stichting Gehandicapten Sport de aandacht. De Stichting zet zich al jaren in voor de gehandicapte sporters uit het dorp. Om 8.15 zal Zafer Yurdakul bij zwembad Loos zijn en de vrijwilligers en sporters trakteren op een Valentijnstaart.

In de middag zal Statenlid Yurdakul een Valentijnstaart uitreiken aan de vrijwilligers van hockeyvereniging Xenios. Door de ouders van de vele jeugdige leden actief bij de vereniging te betrekken, speelt deze vereniging een grote sociale rol in de omgeving. In het clubhuis van de vereniging zal rond 12.30 de taart worden uitgereikt.

In het clubhuis van IJsclub de Amstelbocht op het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel zal D66 op zaterdag 14 februari om 15.00 uur een Valentijnstaart uitreiken. Deze wordt aangeboden door de D66-fractie van de Provinciale Staten Noord-Holland en wordt overhandigd door Statenlid Zafer Yurdakul. De taart gaat naar de vrijwilligers omdat zij zich inzetten door het opspuiten en verzorgen van de ijsbaan bij de molen, het helpen organiseren van echte schaatstochten als er ijs is, met kinderen schaatslessen verzorgen op de Jaap Edenbaan en het zomers organiseren van de Ronde Hoep loop. Tevens wordt aan hen het Prouder-Amstel T-shirt uitgereikt.

Op maandag 16 februari zal om 11.00 uur in het Dorpshuis te Duivendrecht de turnclub "after eight runners" de tweede Valentijnstaart in ontvangst nemen. De turnclub bestaat uit 35 trouwe leden, die op eigen initiatief al jaren in het Dorpshuis trainen, ook nadat de officiële turnclub uit Duivendrecht vertrok. En ook hier zal men weer verblijd worden met het Prouder-Amstel T-shirt.

Einde persbericht
13 februari 2009