Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zorgen om kinderhartchirurgie Radboud

ROERMOND - Hartpatiënten Nederland roept mensen op hun ervaringen of problemen rond het Kinderhartcentrum van UMC St Radboud in Nijmegen te melden.
Die afdeling werd eind vorig jaar vijf weken gesloten.

Hartpatiënten Nederland is bezorgd om deze recente sluiting van het kinderhartcentrum in Nijmegen. Dat zou gebeurd zijn omdat de artsen ondermaats communiceerden en presteerden en daardoor de afdeling niet naar behoren functioneerde.

Het verbaast onze stichting dat het Radboud over deze ontwikkeling geen contact met ons gezocht heeft. Temeer omdat we de afgelopen jaren mede geholpen hebben bij het verbeteren van de procedures in het Nijmeegse hartcentrum.

Dat gebeurde nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg in 2006 het Hartcentrum sloot omdat door slechte onderlinge communicatie en onderpresterende specialisten toen onnodig veel patiënten stierven.

Van onnodig sterven van kinderen als gevolg van problemen op de Kinderhartchirurgie zou volgens Radboud geen sprake zijn. Maar wel waren de problemen vergelijkbaar met die in het Hartcentrum voor volwassenen: slechte communicatie en ondermaats presteren.

De Stichting Hartpatiënten Nederland roept iedereen die zich niet goed behandeld voelt in het Nijmeegse Kinderhartcentrum, op van zich te laten horen. Bel, mail of schrijf ons zodat wij desgewenst onze diensten beschikbaar stellen en het ziekenhuis kunnen aanspreken. Waar nodig schakelen we medische en/of juridische adviseurs in. Mensen kunnen hun klacht of verhaal kenbaar maken via onze website www.hartgenoten.nl of door te bellen: 0475-317272 of te mailen: roermond@hartpatienten.nl. Schrijven mag natuurlijk ook: Hartpatiënten Nederland, Postbus 1002, 6040 KA Roermond.

Hartpatiënten Nederland is een onafhankelijke belangenorganisatie voor hartpatiënten en hun familie. Zie ook: www.hartgenoten.nl en www.hartpatiënten.nl.

Met vriendelijke groeten,

Hartgenoten.nl

*

Ingezonden persbericht