Voedingcentrum


Eetplezier & Beweegkriebels

Ouders en kinderen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen maakten zaterdag 14 februari voor het eerst kennis met de workshop Eetplezier & Beweegkriebels. Het is een workshop die kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voorscholen kunnen inzetten om ouders bewust te maken van hun rol bij een gezonde opvoeding van hun kinderen. De workshop van het Voedingscentrum en het NISB werd gelanceerd tijdens een feestelijk programma in de Mevlana Moskee in Rotterdam.

Er is een pakket met dvd beschikbaar met praktische tips & tricks over herkenbare opvoedsituaties en gezond eet- en beweeggedrag bij kinderen tot 4 jaar. Op de dvd worden 6 themaâs uitgelicht:


* omgaan met strijd aan tafel

* lekker spelen en bewegen

* kinderen betrekken bij gezond eten en bewegen
* voorbeeldfunctie van ouders

* straffen en belonen met snoep en frisdrank
* televisie kijken en computeren

Programma

Tischa Neve, bekend kinderpsycholoog, lanceerde het pakket tijdens een feestelijk programma voor ouders en kinderen en medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De opening werd verzorgd door Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant overgewicht en Leonard Geluk, wethouder van jeugd, gezin en onderwijs van Rotterdam. Na afloop lieten de aanwezige kinderen tientallen ballonnen de lucht in gaan.

Overgewicht
De aanleiding voor Eetplezier & Beweegkriebels is dat kinderen steeds eerder en meer overgewicht ontwikkelen. Dit lijkt vaker voor te komen bij allochtonen, waaronder de Turkse gemeenschap. Wie eenmaal overgewicht heeft, komt daar moeilijk weer vanaf. Het is dus aan te bevelen zo vroeg mogelijk te voorkomen dat kinderen te zwaar worden.

Bestellen
Kinderdagverblijven, voorscholen en peuterspeelzalen kunnen gratis het pakket Eetplezier & Beweegkriebels bestellen bij het Voedingscentrum. Er zijn 1000 pakketten beschikbaar met een dvd, een handleiding, flyers en posters.

Zie ook:

⢠Bestel het pakket Eetplezier & Beweegkriebels
⢠Meer informatie Eetplezier & Beweegkriebels
⢠Folder 0-4 jaar
⢠2-card met opvoedtips
⢠Gezond eten en bewegen met kinderen
⢠Overgewicht