Politie Brabant Zuid-Oost

Politie verricht aanhoudingen na gewelddadige berovingen

Eindhoven, 14-02-2009 o De politie heeft vrijdag en zaterdag meerdere verdachten kunnen aanhouden die zich schuldig maakten aan overvallen. Het gaat om berovingen op straat waarbij geweld werd gebruikt. Agenten konden snel optreden doordat slachtoffer(s) en/of hulpvaardige getuigen direct na het incident de politie alarmeerden.


* Eindhoven: Politie pakt twee verdachten op na mislukte straatroof met geweld

Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur hield de politie op de Tramstraat twee verdachten aan van een mislukte straatroof waarbij geweld werd gebruikt. Het gaat om twee Eindhovenaren van 17 jaar. Het misdrijf vond omstreeks 21.15 uur plaats op de Bilderdijklaan. Twee 16-jarige jongens uit Eindhoven liepen op de genoemde laan toen ze door de verdachten werden aangesproken. Een van de daders trok een mes een riep dat ze hun spullen moesten aangeven. Daarop rende een van de slachtoffers naar de weg, in de hoop dat een passerende automobilist zou stoppen om hulp te bieden. Het andere slachtoffer werd vervolgens geschopt en geslagen door de twee verdachten. Er is ook gestoken. Hij raakte gewond aan zijn hand en moest zich hiervoor in het ziekenhuis laten behandelen. Mede doordat de slachtoffers snel de politie wisten te bellen, inclusief een automobilist die kwam helpen en ook de politie belde, kon de politie snel ingrijpen. Aan de hand van een goed signalement konden de twee daders worden ingerekend. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.


* Eindhoven: Politie houdt verdachte aan voor gewelddadige tasjesroof

De politie hield zaterdagmorgen omstreeks 5.30 uur op de Markt een 49-jarige man uit Valkenswaard aan. Hij wordt verdacht van een beroving met geweld. Een klein uur eerder beroofde een man op de Sint Jorislaan een 30-jarige vrouw uit Tilburg en een 31-jarige vrouw uit Leende. Hij bedreigde hen met een steekwapen en wilde hun handtassen stelen. Toen ze weigerden zag hij kans de tassen uit hun handen te rukken. Hierna rende hij hard weg. Direct daarop werd de politie gewaarschuwd. Aan de hand van een goed signalement werden diverse politie-eenheden ingezet en werd er gezocht naar de verdachte. Een surveillancedienst zag een klein uur later op de Markt een man op een fiets stappen. Zijn uiterlijk kwam over met het signalement dat was doorgegeven. Hij werd daarop aangehouden. De fiets die hij bij zich had is van diefstal afkomstig. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.


* Eindhoven: Politie houdt jongens aan voor laffe straatroof op hoogbejaarde

Met de hulp van een alerte getuige zag de politie zaterdagochtend kans vier jongens in hun kraag te grijpen nadat ze geprobeerd hadden een 85-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas te beroven op de Deken van Liemdstraat.De minderjarigen van 15 (2x) en 16 (2x) jaar konden kort daarna om 11.15 uur op de Amundsenlaan worden aangehouden. De vrouw die haar handtas met haar lichaam afschermde kwam door de worsteling ten val en heeft blauwe plekken en mogelijk enkele kneuzingen opgelopen. Ze is hevig geschrokken door de laffe straatroof. De daders zitten vast voor verder onderzoek.

.