Politie Zuid-Holland-Zuid

14/02 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-02-2009

DIEFSTAL UIT KERK OPGELOST DOOR DNA-MATCH
LANGERAK Op donderdag 12 februari is een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit de Hervormde Kerk aan de Lekdijk. De man was landelijk gesignaleerd nadat zijn DNA gegevens bekend waren bij het Nederlands Forensisch Instituut. De man werd in zijn woning in Den Haag aangehouden.
Hij wordt er van verdacht tussen woensdag 14 en 15 september 2004 een diefstal te hebben gepleegd waarbij twee kroonluchters, een Statenbijbel en een doopvond werden meegenomen. De man is in verzekering gesteld en gehoord. Na zijn ontkennende verklaring is hij heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Op vrijdagmorgen 13 februari is een 32-jarige vrouw uit Alblasserdam aangehouden in een supermarkt in het Makado-Center. De vrouw had een aantal boodschappen ter waarde van veertien euro niet afgerekend en werd daarop aangesproken door winkelpersoneel. Naast het bedrag van de boodschappen moest de vrouw 150 euro boete betalen. Zij is na verhoor heengezonden.

DRONKEN MET KONIJN OP STAP
PAPENDRECHT Een 48-jarige man en veelpleger uit Papendrecht is op vrijdagavond 13 februari aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol de openbare orde ernstig verstoorde. De man sprak met luide stem winkelend publiek aan op de Meentpassage en droeg een tam konijn met bloedende pootjes bij zich in een fietstas. De man werd door politieagenten tot drie keer toe bevolen zich te verwijderen maar voldeed hier niet aan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon niet worden gehoord vanwege zijn dronkenschap en heeft een nachtje zijn roes uitgeslapen op het bureau.

Het konijn is opgehaald door personeel van de kinderboerderij.

(UPDATE) GEWAPENDE OVERVAL SUPERMARKT
GORINCHEM Op een Lidl supermarkt aan de Koningin Wilhelminalaan heeft op zaterdagmorgen 14 februari een gewapende overval plaatsgevonden. Hierbij raakte niemand gewond. Twee onbekende gemaskerde mannen bedreigden rond 07.05 uur vier personeelsleden die net het pand wilden binnen gaan. Onder bedreiging van steekwapens werd het geschrokken personeel gedwongen geld af te staan. Dit ging de mannen niet snel genoeg waarna ze het pand verlieten en er met enkele persoonlijke eigendommen van de personeelsleden vandoor gingen. De recherche heeft de overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben. De politie beschikt over informatie dat er een derde persoon betrokken zou zijn die op de uitkijk heeft gestaan aan de overkant van het pand: locatie Prinses Marijkestraat. De verdachten zouden zijn gevlucht door de brandgang achter de woningen aan de Nassaulaan. Heeft u de derde verdachte gezien of meer informatie over de vluchtrichting?
Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die hun informatie anoniem willen melden, kunnen dit doen op het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).