Ingezonden persbericht

Tussentijdse update van het WK sledehondensport in Werfenweng
Roderick Glastra aan kop bij wereldkampioenschap

Werfenweng, Oostenrijk, 14 februari 2009 - Na twee heats racen ligt de Nederlander Roderick Glastra (37) aan kop bij het wereldkampioenschap sledehondensport in Werfenweng, Oostenrijk. Hij heeft in de 8-hondenklasse een voorsprong van 3 minuut 20 op de nummer twee. Morgen is de laatste en beslissende wedstrijd.

Vrijdag is de eerste heat verlopen waarbij Roderick binnen kwam met een tijd van 43:49,6. Hiermee had hij een voorsprong opgebouwd van 1 minuut 4 op de nummer twee. De Fransman Michel Laboure. De Oostenrijker Karl Rachbauer volgt op een derde plaats met een tijd van 45:25,9
Wegens zware sneeuwval was zaterdag een zware wedstrijd dag. Desondanks heeft Glastra zijn voorsprong weten uit te bouwen naar 3 minuut en 20 seconden. Karl Rachbauer is een plaats opgeschoven en staat nu tweede.

Beslissing
Morgen is de laatste en beslissende wedstrijd in dit wereldkampioenschap. De 16,4 km lange trail wordt dan voor de laatste keer verreden. Rond twee uur 's middags is bekend of de jarenlange training resulteerd in goud.

Tot die tijd is het kampioenschap te volgen op de Oostenrijkse televisie en via internet op: www.schlittenhunde-wm.at

---

NOOT VOOR DE REDACTIE,