RTL Group

WIPEOUT van start bij RTL 5: hilarische uitglijders op de meest spectaculaire hindernisbaan ooit

Enthousiaste thrillseekers, een waanzinnig hindernissenparcours én fenomenale uitglijders. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe, zinderende programma Wipeout, vanaf zondag 15 februari prime time te zien bij RTL 5. De Nederlandse en Belgische kandidaten variëren in leeftijd, conditie en omvang, maar zijn allemaal klaar voor de uitdaging waarbij het draait om lef, actie, spierkracht, grenzen verleggen en doorzetten. Vol overgave storten ze zich op het duizelingwekkende Wipeout-parcours in Argentinië, dat bekend staat als s werelds grootste en meest extreme obstakelbaan. De presentatie van Wipeout is in handen van Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten.

RTL 5-Programmadirecteur Remko van Westerloo: "We kijken reikhalzend uit naar onze eigen Nederlandse Wipeout. Presentatoren Dennis en Klaas zijn een geweldig duo en bovendien erg grappig. Nu Wipeout inmiddels zowel de VS als Groot-Brittannië heeft veroverd is het hoog tijd om ook de Nederlandse kijker te trakteren op dit hilarische programma. De Nederlandse deelnemers worden vanaf de zijlijn aangemoedigd, opgepept, opgevangen en vaak stiekem ook uitgelachen door de Nederlandse verslaggeefster Wytske Kenemans en de Belgische Lynn Pelgroms. De Wipeout-deelnemer met de langste adem en de snelste tijd strijkt uiteindelijk met de eer en gaat als grote winnaar naar huis met een goedgevulde moneybag. Elke week start Wipeout met twintig nieuwe deelnemers die op hun beurt weer andere spectaculaire hindernissen gepresenteerd krijgen.

Uitzending: RTL 5, elke zondag vanaf 15 februari, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/wipeout

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met metSusanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.