Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lekker schaatsen op het Amelandseplein!

Of het nu vriest of niet; dat maakt écht helemaal niet uit. Want van zondag 15 tot en met zondag 22 februari kan er gewoon elke dag geschaatst worden op het Amelandseplein!

Lekker schaatsen! (foto: Cor Vos) Daar staat dan namelijk een kunststof schaatsbaan. Op zondag 15 februari om 13.00 uur opent dagelijks bestuurder Lionel Martijn de baan. En vanaf dat tijdstip is het de rest van de dag vrij schaatsen.

Voor scholen

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de schaatsbaan van 12.00 tot 15.00 uur gereserveerd voor de scholen in de wijk. Na 15.30 uur kan iedereen terecht tot 17.00 uur. Rond etenstijd van 17.00 tot 18.00 uur- sluit de baan een uurtje; daarna kan er tot 21.00 uur wordem geschaatst.

Op woensdag, zaterdag en zondag is het vanaf 12.00 uur voor iedereen vrij schaatsen. Ook dan is de baan tussen 17.00 en 18.00 uur dicht.

Geen schaatsen? Geen probleem!

Heb je zelf geen schaatsen, dan is dat helemaal geen probleem; schaatsen kun je gewoon ter plekke gratis lenen. Het schaatsen zelf is overigens ook gratis. Verder krijgt elke schaatser één gratis consumptie. Meer consumpties zijn tegen een schappelijke prijs beschikbaar.

Mocht het op de schaatsbaan erg druk zijn, dan wordt er om de zoveel tijd gewisseld, zodat iedereen aan de beurt komt.

Meer activiteiten

Geen zin in schaatsen? Geeft niks! Want elke dag zijn er ook andere activiteiten rond de schaatsbaan. Zo staat er iedere dag een springkussen en organiseert het kinderwerk van Charlois Welzijn activiteiten op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag.

Woensdagavond 18 februari is er vanaf 20.00 uur bij de schaatsbaan een show, met onder andere een optreden van Shantykoor De IJsselmannen en bingo-chantant.

Op donderdag 19 februari vanaf 15.00 uur voeren circa 150 leerlingen van de drie basisscholen in Carnisse de grootse show Troepuit, een dynamische show met (break)dance, ondersteund met cross-overs van videobeelden.
s Avonds staat er vanaf 20.00 uur een show met humoristische topacts van het Volkstheater, met acrobatiek, clownstheater en animaties op het programma.

Op zaterdag 20 februari is er een optreden van onder andere de artiest met de muziekkist.

Op zondag 22 februari sluit de schaatsbaan om 17:00 uur definitief zijn deuren.