Brussels Airlines

Brussels Airlines en Lufthansa starten samenwerking

vrijdag 13 februari 2009

In de context van de voorziene toetreding van Brussels Airlines tot de luchtvaartalliantie Star Alliance beginnen Brussels Airlines en Lufthansa meer samen te werken.

Vanaf 15 februari krijgen de passagiers van Brussels Airlines en Lufthansa toegang tot de luchthavenlounges van beide maatschappijen. Leden van het Brussels Airlines getrouwheidsprogramma Privilege met een Platinum status mogen vanaf dan wereldwijd gebruik maken van alle Lufthansa Senator en Business Class lounges. Op hun beurt krijgen frequent flyers van Lufthansa's Miles & More programma toegang tot de lounges van Brussels Airlines. Zo kunnen vanaf dit weekend de HON Circle leden van Miles & More alsook passagiers met een Senator Status of een First Class ticket gebruik maken van Brussels Airlines lounges in Brussels Airport. Bagage van passagiers die vluchten van beide maatschappijen combineren wordt voortaan ook meteen doorgestuurd naar de finale eindbestemming.

Ondertussen worden ook al verdere samenwerkingsplannen voorbereid. Binnenkort zullen passagiers van zowel Lufthansa als Brussels Airlines voor alle vluchten tussen België en Duitsland tarieven van beide maatschappijen kunnen combineren. Ook wordt een zogenaamde codeshare samenwerking, waarbij de vluchtnetwerken van beide maatschappijen grotendeels met elkaar verbonden worden, voorzien. Een dergelijke codeshare samenwerking zal het mogelijk maken om talrijke vluchten gezamenlijk aan te bieden. Daarenboven gaan Lufthansa, Brussels Airlines en Swiss ook in de toekomst hun getrouwheidsprogramma's samenvoegen.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Julien Tilkens, External communication officer
Email: jtilkens (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium