Ingezonden persbericht


Persbericht

Noordwijk aan Zee, 4 februari 2009

DUITSE TOPFOTOGRAAF UWE KEMPEN EXPOSEERT VOOR HET EERST IN NEDERLAND

De beroemde Duitse topfotograaf Uwe Kempen exposeert dit voorjaar voor het eerst in Nederland. Van 15 februari t/m 15 mei is zijn expositie 'a personal erotic survey' te bezichtigen in Galerie MOOI in Noordwijk aan Zee. Het werk van Kempen staat bekend om provocerende, erotische en gedurfde elementen en heeft raakvlakken met de Amerikaanse topfotograaf Helmut Newton.

Uwe Kempen (1960) maakt sinds 1976 naam als fotograaf. Hij woont en werkt in Berlijn en houdt zich onder meer bezig met het fotograferen van hoogwaardige architectuurmonumenten zoals bijvoorbeeld het 'Jewish Holocaust Memorial' waarvan hij fascinerende detail-uitsnedes in groot formaat weergeeft. Uwe Kempen heeft veel prijzen gewonnen en zijn vierde boek getiteld 'Second Skin' is recent verschenen. Het werk van deze fotograaf is te zien in topgaleries en wordt wereldwijd geëxposeerd op de grote tentoonstellingen. In december 2008 werd zijn nieuwste werk voor het eerst gepresenteerd en goed ontvangen op de prestigieuze kunstbeurs Art Basel Miami in Florida.

A personal erotic survey

Met zijn nieuwste serie: 'a personal erotic survey' is hij de regisseur van zijn artistieke en fotografische scènes. Onderwerpen op de indrukwekkende zwart-wit platen zijn uitgewogen details, kunstig ineengestrengelde lichamen of poëtisch geladen close-ups van de zelfbewuste modellen die Uwe Kempen heeft geselecteerd.

Meer informatie over de expositie en de openingstijden: www.galeriemooi.nl



Ingezonden persbericht