Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 15-02-2009

Aangehouden op gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond twee jongens aangehouden omdat zij op een gestolen scooter reden.

Door getuigen werd rond 21.05 uur naar de politie gebeld. Men zag in de omgeving van de Laan van nieuw Guinea, drie jongens heel langzaam op één scooter rijden en vertrouwden het niet. Agenten zochten in de omgeving en zagen de drie jongens in de richting van de Spinozabrug rijden. Bij het zien van de politie stapte één van de jongens af en liep weg. De twee andere reden met hoge snelheid weg en probeerden uit handen van de politie te blijven.

Na een korte achtervolging werd het tweetal, 17 en 18 jaar beiden uit Utrecht, op de Laan van nieuw Guinea aan de kant gezet worden. Al snel bleek dat de scooter vrijdag 13 februari was gestolen in Nieuwegein. De jongens wilden niet meewerken en bleven erg onrustig. Toen de agenten versterking van een tweede politie-eenheid kregen werd het tweetal aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Zaterdagavond vond op een horecagelegenheid aan de Hasebroekstraat een gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding van een eigenaar van een horecagelegenheid aan de Hasebroekstraat. De man gaf aan dat hij zojuist was overvallen. Ter plaatse bleek dat omstreeks 20.10 uur drie mannen de zaak binnen waren gekomen. Zij eisten onder, bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen en een mes, geld van de eigenaar. Nadat de overval gepleegd was verlieten de overvallers de zaak en renden weg in de richting van de Bakhuizen van de Brinkstraat.

Het is niet ondenkbaar dat één van de overvallers, voorafgaand aan de overval, al bij de horecagelegenheid is geweest. De verdachten zijn vermoedelijk mannen met een getinte huidskleur. Ze spraken met een buitenlands accent. Zij waren alle drie in het zwart gekleed en hadden hun gezicht bedekt. Een van de verdachten was opvallend kleiner dan de andere twee. Hij had het vuurwapen in zijn handen. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel. 0900 88 44.

Winkeldief in scootmobiel aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie zaterdagmiddag een man in een scootmobiel aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag rond 15.30 uur dat een man in een scootmobiel door de winkel reed en bij de afdeling van de computers bleef staan. De man knipte de bedrading van de beveiliging door en stopte een laptop onder zijn benen in de scootmobiel. De beveiliging greep in en hield de 36-jarige man uit Utrecht aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam hem voor verhoor mee naar het bureau. Hier bleek dat de man te boek stond als voormalig veelpleger.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 21-jarige automobilist uit Groot Ammers reed met zijn auto in de richting van de Rijnkade. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats stak plotseling een man de weg over. De bestuurder zag geen kans meer de voetganger te ontwijken en reed hem aan. Het 51-jarige slachtoffer uit Utrecht kwam op het wegdek terecht en werd met diverse botbreuken naar het UMC in Utrecht overgebracht. Diverse getuigen verklaarden aan de politie dat de man door het rode verkeerslicht liep. Meerdere personen gaven aan dat zij het idee hadden dat de man het met opzet had gedaan.

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer al eerder betrokken is geweest bij een soortgelijke aanrijding. De man blijkt verward te zijn en zal hiervoor behandeld gaan worden. De automobilist bleef ongedeerd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Burgemeester Middelweerdbaan heeft de politie in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 37-jarige man uit Maarssen werd omstreeks 03.20 uur door de politie gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 680 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari vijf mannen aangehouden omdat zij diverse vernielingen hadden gepleegd.

De politiemeldkamer kreeg omstreeks 01.40 uur meerdere meldingen binnen van getuigen die zagen dat een groepje mannen vernielingen aan het plegen waren. De mannen sloegen op autos vernielde ruiten. Op de Vleutenseweg ter hoogte van de Javastraat zagen agenten twee verdachten lopen die aan het opgegeven signalementen voldeden. De mannen, beiden 19 jaar uit Utrecht, werden aangehouden. Ter hoogte van de Balistraat werden nog eens drie verdachten, twee van 20 en één van 21 jaar allen uit Utrecht, aangehouden.

Eén van de verdachten bloedde hevig en was vermoedelijk met zijn hand door een ruit gegaan. Op het bureau werden de verdachten verhoord. In de omgeving van de Vleutenseweg werden diverse autos met beschadigingen aangetroffen. Via de beelden van het cameratoezicht werd gezien dat de mannen hiervoor verantwoordelijk waren.