Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 15-02-2009

Brandstofdieven aangehouden

VIANEN De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden omdat zij een grote hoeveelheid brandstof hadden gestolen.

Een getuige belde rond 22.40 uur naar de politie omdat hij het vermoeden had dat twee mannen brandstof hadden gestolen. De getuige reed op de Rijksweg A 27 achter de bestelbus van de verdachten aan. De positie van het bestelbusje werd doorgegeven aan de meldkamer. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en konden het bestelbusje op de Rijksweg A28 aan de kant zetten.

De twee verdachten, 35 en 43 jaar woonplaats onbekend, werden gecontroleerd. In de bestelbus troffen agenten tien grote jerrycans met brandstof aan. Tevens stond in de laadruimte een pomp om brandstof over te hevelen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN In een winkel aan de Passage heeft de politie een man aangehouden omdat hij meerdere kledingstukken had gestolen.

Rond 12.55 uur kwam een man een winkel aan de Passage binnenrennen. De man werd achterna gezeten door medewerkers van een andere winkel. De 22-jarige verdachte uit Utrecht bleek kleding weggenomen te hebben. De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. In een tas, die de man bij zich had, zaten diverse kledingstukken uit verschillende winkels. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het bleek dat hij voor enkele honderden euros aan kleding in verschillende winkels had gestolen.

Vrouw overvallen in haar woning

NIEUWEGEIN Zaterdagmorgen vond op een woning aan de Rechthuisdrift een overval plaats.

Een 54-jarige vrouw zag omstreeks 08.10 uur voor haar deur een man met een sjaal voor mijn mond staan. De vrouw dacht dat de man misschien iets wilde vragen of even gebruik wilde maken van het toilet. Toen zij de deur van haar woning opende, werd zij direct naar binnen gedrukt en kwamen twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer werd gedwongen haar bank pas en code af te geven. Een van de overvallers ging naar buiten en heeft gepind met de pas.

De andere bleef in de woning achter en doorzocht een deel van het huis. Nadat de overvaller, die gepind had, weer terug kwam verlieten de twee de woning van de vrouw. De politie werd gebeld en startte een onderzoek. Omdat de overval heel snel ging en de vrouw gedwongen werd om niet naar de overvallers te kijken kon zij geen goed signalement afgeven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Nieuwegein, tel. : 0900 88 44.

Man aangehouden voor vernieling

VIANEN Vrijdagavond heeft de politie voor een horecagelegenheid aan de Voorstraat en man aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Ter plaats zagen agenten een groep van ongeveer 30 man met elkaar aan het vechten. De groep werd door de agenten gescheiden. Door diverse getuigen, werd naar een man gewezen, die verantwoordelijk was voor de ongeregeldheden. Het betrof een 16-jarige jongen uit Vianen, die even daarvoor een ruit van een horecagelegenheid had ingegooid. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hierna keerde de rust weer terug.

Man schiet met luchtbuks

HOUTEN De politie heeft vrijdagmiddag een luchtdrukbuks in beslag genomen van een man die vanuit zijn zolderraam in een tuin schoot.

Een getuige belde rond 16.45 uur naar de politie omdat zij zag dat een jongen vanuit een zolderraam aan de Talingweide naar beneden schoot. Ter plaatse belde agenten aan bij de woning die werd aangewezen. De bewuste man, 19 jaar uit Nieuwegein, deed zelf de deur open. Hij gaf toe vanuit zijn zolderraam met zijn buks geschoten te hebben op een kartonnendoos die in de tuin stond. De buks werd in beslag genomen. Na een opvoedend gesprek verlieten de agenten de woning.

Auto in de brand

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari brandde een auto uit op een parkeerplaats aan de Kastanjestraat. De politie vermoedt brandstichting.

Een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein werd omstreeks 04.15 uur uit haar bed gebeld door getuigen die zagen dat haar auto in de brand stond. De brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. De politie heeft onderzoek verricht en sluit niet uit dat de auto in de band gestoken is. Voor het onderzoek is het belangrijk dat getuigen zich melden bij het bureau Nieuwegein. Dat kan op telefoonnummer, tel.: 0900 88 44.