Politie Twente

Persberichten politie Twente zaterdag 14 en zondag 15 februari 2009 053 - 4555588

Grootscheepse politieactie: 16 verdachten aangehouden voor hennepteelt Almelo/Hengelo
De politie Twente heeft op 14 februari 2009 bij een grootscheepse hennepactie in totaal 16 verdachten aangehouden.

In de afgelopen maanden heeft de politie Twente een rechercheonderzoek uitgevoerd naar hennepteelt in Almelo. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de politie tijdens een grootscheepse actie op zaterdag 14 februari 2009 16 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachten variëren in de leeftijd tussen 21 en 50 jaar. Vijftien verdachten komen uit Almelo en één uit Hengelo.

Onder leiding van rechter-commissaris heeft de politie op verschillen locaties in Almelo en op één locatie in Hengelo invallen gedaan naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Er zijn vier hennepkwekerijen met in totaal 1374 planten aangetroffen (Violierstraat, Prinsenkampsweg, Broekerheide en De Graspier). In een woning aan de Hoornbladstraat in Almelo zijn enkele verdachten op heterdaad betrapt toen ze aan het oogsten waren. Op twee locaties vond de politie opslagruimten met benodigdheden voor hennepteelt. Voor de kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt. De politie schat de marktwaarde van de planten op 125 duizend euro. Veder heeft de politie auto's, cash geld, verschillende waardevolle voorwerpen, een boot en drie vuurwapens in beslag genomen. In totaal hebben ruim 100 politiemensen aan de actie deelgenomen. (09-017400)

'Trio Onbekend' uit de lucht gehaald Westerhaar-Vriezenveensewijk
De politie Twente heeft op vrijdag 13 februari in samenwerking met het Agentschap Telecom een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Vrijdagmiddag rond 15.00 uur is de geheime zender met de naam 'Trio Onbekend" uit de lucht gehaald. Een 19-jarige man uit Wierden was op dat moment bezig met uitzenden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. De apparatuur is in beslag genomen. (09-016753)

Dubbele pech voor automobilist op vrijdag de 13e Zenderen
Vrijdag de 13e is voor een automobilist in Zenderen een echte ongeluksdag geworden.

Rond 14.00 uur werd de man werd van achter aangereden door vrachtwagenchauffeur die achterwaarts aan het inparkeren was. Dit gebeurde op de Hoofdstraat in Zenderen. De vrachtwagenchauffeur had de automobilist bij het inparkeren over het hoofd gezien. De man wilde hierop zijn auto wegzetten om de zaak af te handelen. Hij reed met zijn auto de stoep op. Na een paar meter zakte ineens zijn voorwiel weg. Blijkt er onder het trottoir een groot gat te zitten. Agenten hebben de man geholpen zijn auto weer uit het gat te halen, dubbele pech dus. De gemeente is gewaarschuwd om het gat te dichten (09-017130)

Bestuurders moeten rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed Almelo
Een 36-jarige man uit Almelo heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De man bestuurde een auto onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen zaterdag 14 februari rond 04.00 uur een auto rijden op de Marktstraat in Almelo. De agenten hebben bij de 36-jarige automobilist een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken hij. Hierop is hij voor verder onderzoek meenomen naar het politiebureau. Daar heeft de man een ademanalyse gedaan. Hij had een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-017364)

Tijdens een alcoholcontrole op de Van Rechteren Limpburgsingel in Almelo werd rond 03.30 uur een 22-jarige man uit Almelo gecontroleerd. Hij kwam al slingerend aanrijden over het fietspad. Daarop lieten agenten hem blazen. Hij blies 'Fail', waarop de man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij een promillage van 1,3 had. De 22-jarige Almeloër is een beginnend bestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-017359)

Op de Boddenstraat in Almelo zagen agenten rond 02.30 uur een automobilist bijna een vluchtheuvel oprijden. Dat was aanleiding de 26-jarige bestuurder te controleren. Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Zijn promillage was 1,72. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. (09-017343)

Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Almelo is bij een controle op de Sluitersveldsingel in Almelo ook tegen de lamp gelopen. De man kwam half over de busbaan, half over de rijbaan aanrijden. Uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage van 1,1 had. Ook van deze man is het rijbewijs ingevorderd. (09-017322)

Grote alcoholcontrole
Twenterand
De politie heeft in de nacht van 14 op 15 februari 2009 in de gemeente Twenterand een grootscheepse alcoholcontrole uitgevoerd.

De controles vonden plaats in Den Ham, Vriezenveen, Westerhaar en Vroomshoop. In totaal zijn bij 359 bestuurders een blaastest afgenomen. De politie is content met de resultaten: want bijna alle bestuurders hebben zich netjes aan regels gehouden. Alleen één bestuurder had te veel gedronken. In totaal hebben 15 politieagenten en 4 functionarissen van Douane aan de controleactie deelgenomen. (09-017749).

Rijbewijzen ingevorderd
Hengeo/Wierden
Het afgelopen weekeinde heeft de politie bij verschillende controles twee rijbewijzen van bestuurders ingevorderd.

Op 14 februari rond 13.00 uur werd een 24-jarige bromfietser uit Hoge Hexel aan de Woestendijk in Wierden gecontroleerd. Tijdens het aanspreken van de man roken de agenten alcohollucht. Hierop mocht hij blazen en bleek de man behoorlijk gedronken te hebben. Op het bureau onderging hij een ademanalyse met als resultaat 2,30 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. (09-017473)

Op 15 februari om 04.30 uur heeft de politie aan de Enschedesestraat in Hengelo een 50-jarige automobilist uit Hengelo gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben: 1,45 promille. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd (09-017747).

Vijf winkeldieven aangehouden
Twente
Afgelopen zaterdag heeft de politie in Enschede vijf winkeldieven aangehouden. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Een vrouw en een man in de leeftijd van 40 en 22 jaar uit Papendrecht en Dortrecht zijn op zaterdag 14 februari rond 17.00 uur bij een warenhuis aan de Van Heekplein aangehouden. De verdachten hadden vijf broeken ter waarde van 600 euro weggenomen. De alarmlabels van de broeken waren afgeknipt. In de auto van de verdachten zijn meerdere tassen aangetroffen met daarin nieuwe goederen. Of deze goederen ook van diefstal afkomstig zijn wordt onderzocht. De verdachten hebben een winkelontzegging gekregen.

Een 33-jarige man uit Enschede is rond 15.00 uur aangehouden. Hij had in een warenhuis aan de Van Heekplein een paar handschoenen weggenomen. Het warenhuis heeft de verdachte een winkelontzegging uitgereikt.

Een 46-jarige man uit Enschede is zaterdag aangehouden aan de Lage Bothofstraat. De man had in de ochtend zonder te betalen zijn oude schoenen ingeruild voor een paar nieuwe. Rond 14.00 uur kwam hij weer langs en wilde zijn kunsten herhalen. Op dat moment werd hij betrapt. Uit een onderzoek bleek hij ook vrijdag de schoenenwinkel had bezocht.

Het personeel van een winkel aan De Heurne had rond 12.45 uur een 38-jarige man uit Enschede aangehouden. De verdachte had een sjaal van een rek die buiten stond in zijn tas gestopt. Toen hij dit voor de tweede keer wilde doen werd hij betrapt. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij is in het bureau ingesloten in het D-blok. (09-017569/017519/017511/017454/017454)

---- --