Ingezonden persbericht


Nederlander Roderick Glastra Wereldkampioen Sledehondensport

Werfenweng, Oostenrijk, 15 februari 2009 - Roderick Glastra heeft in het Oostenrijkse Werfenweng het wereldkampioenschap sledehondensport gewonnen. Na drie heats in de 8-hondenklasse was hij de concurentie te snel af. Met een voorsprong van ruim 5 minuten is hij overtuigend wereldkampioen.

Vrijdag is de eerste heat verlopen waarbij Roderick binnen kwam met een tijd van 43:49,6. Hiermee had hij een voorsprong opgebouwd van 1 minuut 4 op de nummer twee. De Fransman Michel Laboure. De Oostenrijker Karl Rachbauer volgt op een derde plaats met een tijd van 45:25,9 Rachbauer is zaterdag naar de tweede plek doorgebroken. Desondanks heeft Glastra zijn voorsprong weten uit te bouwen naar 3 minuut en 20 seconden. Zondag is de laatste van de drie heats verreden. De honden kenden de 16,4 km lange trail nu goed. Sneeuwcondities waren perfect. Glastra zette mede hierdoor een baanrecord neer van 43:24,1.

Beslissing
Halverwege de race, die steeds individueel gereden wordt, lag Roderick ruim voor. Aan de finish had hij zijn voorsprong nog verder uitgebouwd tot 5 minuut 43. Met een totaaltijd van 2:13:50,4 is Roderick Glastra overtuigend wereldkampioen geworden in de sledehonden sport. Een unieke prestatie voor een Nederlander.

Documentaire
Roderick Glastra is gedurende 6 maanden gevolgd door deepeei film productions. Over de voorbereiding van Roderick en de passie voor zijn sport wordt een 50 minuten documentaire gemaakt.
---

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht