Politie Zuid-Holland-Zuid

15/02 Hoeksche Waard

Dordrecht, 15-02-2009

VEEL JUISTE VERLICHTING TIJDENS CONTROLE
OUD-BEIJERLAND NUMANSDORP PUTTERSHOEK De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 februari op diverse plaatsen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dit gebeurde op respectievelijk de Zinkweg, Rijksstraatweg en de Sportlaan.
Veel fietsers werden gecontroleerd waarbij opvallend veel bestuurders correcte fietsverlichting voerden. In totaal werden 13 mensen bekeurd. Om de verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert de politie regelmatig op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

GESTOLEN LOTEN BRENGEN GEEN GELUK
ZUID-BEIJERLAND Op de Dorpstraat is op zaterdagmiddag 14 februari een 33-jarige man uit Strijen aangehouden nadat hij LOTTO briefjes uit een winkel had weggenomen zonder te betalen. De man had niet voldoende geld bij zich, besloot de gok te wagen, verliet de winkel en reed weg.

Surveillerende agenten reden op basis van de melding en het kenteken van de weggereden auto richting de Dorpstraat waar zij onderweg een aanrijding met drie personenautos tegen kwamen. Eén van de bestuurders bleek de gevluchtte man te zijn. De man kon daarop direct mee naar het politiebureau en heeft de diefstal bekend. De politie maakt een proces-verbaal op.