Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De mooiste sportmomenten in 'Mijn Studio Sport Top 10'

Wat is jouw favoriete moment uit 50 jaar Studio Sport? Het Olympisch goud van Anton Geesink in 1964? Het Wereldkampioenschap op de weg van Joop Zoetemelk in 1985? De WK finales van het Nederlands Elftal in 1974 en 1978? Of de recente successen tijdens de Olympische Spelen in Peking? Stel je eigen Top 10 samen in 'Mijn Studio Sport Top 10'. Ga naar www.nos.nl/50 en meld je aan. Jack van Gelder, Toine van Peperstraten, Henry Schut en Jeroen Stomphorst gingen je voor!

NOS Studio Sport dook de archieven in en kwam tot een eerste groslijst van 100 fragmenten. Het zijn uiteenlopende fragmenten; van een overwinning van een sporter, of een bijzonder commentaar tot een enthousiaste presentator. Het zijn altijd momenten die door Studio Sport zijn vastgelegd en uitgezonden. De lijst wordt door de redactie van NOS Studio Sport geregeld aangevuld met nieuwe beelden. Maar ook jij kunt fragmenten aandragen.

Ga naar www.nos.nl/50 en maak een profiel aan. Je kunt dan via jouw inlogcode je eigen Top 10 van momenten uit de bewogen geschiedenis van Studio Sport samenstellen en deze met iedereen delen. Je kunt jouw lijst van favoriete beelden ieder moment wijzigen.

Een aantal presentatoren van NOS Studio Sport hebben hun 'toppers' alvast ingevuld. Deze is door iedereen te bekijken. Ook sporters, coaches en commentatoren, verslaggevers en analytici van de NOS zullen de komende tijd hun eigen Top 10 maken.

Alle favoriete momenten tezamen, leiden uiteindelijk tot een Top 10 allertijden. Gedurende heel 2009 worden fragmenten toegevoegd en kun je 'Mijn Studio Sport top-10' aanpassen.

--- einde persbericht ---

Op 5 april a.s. bestaat NOS Studio Sport 50 jaar! In 2009 wordt dat met een aantal bijzondere activiteiten gevierd. Onder andere met de tentoonstelling '50 jaar Studio Sport in Beeld' in Beeld en Geluid, via het kiezen van je Top 10 aan favoriete sportmomenten op www.nos.nl/50, de speciale jubileum DVD en met de speciale NOS Studio Sport marathonuitzending op de jubileumdag zelf.