Konica Minolta ontvangt Fogra certificering voor bizhub PRO C6501 digitaal printsysteem

15/02/2009 10:00

KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS BELGIUM

Met het Fogra certificaat "Validation Printing System" staat de Konica Minolta bizhub PRO C6501 voor betrouwbare kwaliteit, en dat doorheen de unieke combinatie van de bizhub PRO C6501, de EFI Fiery Controller IC-305, de Konica Minolta Color Care toepassing en het Konica Minolta's SemiGloss Reference Paper. Dankzij de Konica Minolta printoplossingen leveren Central Reprographic Departments (CRD's) en Commerciële Printers (CP's) betrouwbare en hoge printkwaliteit af.

Konica Minolta wilt zijn klanten een totaaloplossing aanreiken. De bizhub PRO C6501 serie voldoet aan alle ISO 12647 criteria en levert de nodige kwaliteit en stabiliteit om tegemoet te komen aan de laatste sectornormen.

3 onderdelen leidden tot een Fogra certificering:

- de hardware van de elementen, de bizhub C6501 serie, voor betrouwbare en flexibele productiviteit,

- de combinatie met de Fiery Controller IC-305, voor een schitterend printresultaat en optimale workflowoplossingen

- het Konica Minolta Color Care pack: een tool voor de voorbereiding, de meting en de kleurcontrole bij het printbeheer die zorgt voor kwalitatief hoogstaande ICC profielen en Konica Minolta in staat stelt om makkelijk reproduceerbare gestandaardiseerde outputkwaliteit aan te bieden.

Een ander belangrijk gegeven is de milieuvriendelijke Simitri HD gepolymeriseerde toner van Konica Minolta, goed voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. Een bijkomend geïntegreerd onderdeel van het digitaal kleurprintsysteem is de S.E.A.D. technologie, oftewel Konica Minolta's intern ontwikkelde Screen Enhancing Active Digital verwerkingstechnologie.

Het FograCert VPS (Validation Printing System) voor de bizhub PRO C6501 serie benadrukt Konica Minolta's betrouwbaarheid bij het aanreiken van kwalitatief hoogstaande oplossingen aan gebruikers in de commerciële printsector.

---

Termen en productnamen kunnen (geregistreerde) handelsmerken zijn van hun respectievelijke houders en worden hierbij erkend.

Over ISO12647:

ISO 12647 definieert meetbare standaard procescriteria voor verschillende printprocessen (papier & offset, coldset, flexografisch en digitaal, FograCert VPS) en bepaalt de norm voor "validatieprints". Het systeem stemt de parameters op mekaar af, bijvoorbeeld op het vlak van kleur en glans, bestendigheid en kleurechtheid, fading, wrijvingsweerstand, kleurprecisie, homogeniteit en consistentie. De bizhub PRO C6501 komt eveneens met PDF/X conformiteit.

Over Fogra Graphic Technology Research Association:

De doelstelling van Fogra is het promoten van printtechnieken en toekomstgerichte technologieën op het vlak van onderzoek, ontwikkeling en toepassing, en de printindustrie in staat te stellen de resultaten van deze activiteiten te implementeren. Fogra beschikt over een eigen instituut met 50 medewerkers waaronder ingenieurs, chemici en fysici.

Perscontact:

Konica Minolta Business Solutions Belgium NV/SA

Evelyne de Voghel - Communicatiecoördinatrice

Tel: 02/717.08.64 evelyne.de.voghel@bs.konicaminolta.be

Productbeelden zijn beschikbaar op www.konicaminolta-images.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel