Gemeente Etten-Leur

Gemeenteraad: Agenda van de infobijeenkomst op 16 en 17 februari

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 16 februari en dinsdag 17 februari aanstaande 's avonds vanaf 19.00 uur een openbare infobijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden.

Tijdens de infobijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Blok Maatschappelijke Zaken op 16 februari v.a. 19.30 ­ 21.00 uur in de Raadzaal:
1. Voorstel over de vaststelling van de nota Cultuur, Toerisme en recreatie: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de beleidsnota Cultuur, toerisme en recreatie 2009- 2012 "BeLEEF het in Etten-Leur", waarin de resultaten zijn verwerkt van de inspraakperiode van 9 juni t/m 8 augustus 2008, vast te stellen. In deze beleidsnota is de integrale visie ten aanzien van cultuur, toerisme en recreatie voor Etten-Leur voor de komende 4 jaar (2009-2012) beschreven. Er worden in de visie 3 instrumenten ingezet om het cultureel en toeristisch-recreatief beleid vorm te geven, te weten evenementenbeleid, subsidiebeleid en promotie & samenwerking. Verder staan in de beleidsnota de raakvlakken met andere beleidsvelden en thema's beschreven, wordt een herverdeling van de financiële middelen voorgesteld en wordt voorgesteld om te evalueren en te monitoren door middel van jaarlijkse actieplannen, inzetten van een meetinstrument en registratie van bezoekersaantallen.

Blok Maatschappelijke Zaken op 16 februari v.a. 21.15 ­ 22.15 uur in de Raadzaal:
2. Jaarlijks overleg met de Stichting Seniorenraad: In tegenstelling tot andere jaren is deze keer niet gekozen voor gesprekken met de diverse fracties binnen de gemeenteraad, maar voor een gezamenlijke discussiebijeenkomst. Er zijn enkele vragen en stellingen verzameld die aan de orde worden gesteld.

Blok Maatschappelijke Zaken op 17 februari v.a. 19.30 ­ 20.15 uur in de Raadzaal:
3. Voorstel over het beschikbaar stellen van een financiële bijdrage in het kader van 100 jaar luchtvaart: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om over te gaan tot subsidiëring van de Stichting 100 jaar luchtvaart Nederland t.b.v. de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland in juni 2009 in Etten-Leur.

Blok Maatschappelijke Zaken op 17 februari v.a. 20.15 ­ 21.00 uur in de Raadzaal:
4. Voorstel over de samenwerking centrum voor circuskunsten/St. Frans: Aan de gemeenteraad wordt een voorstel gedaan tot een samenwerking tussen de Gemeente Etten-Leur en St. Frans/de Nobelaer enerzijds en samenwerking tussen St. Frans/de Nobelaer en Stichting Centrum voor Circuskunst anderzijds m.b.t. het aanbieden van jeugdcircuslessen in Etten-Leur.

Blok Ruimtelijke Zaken op 17 februari v.a. 19.30 ­ 20.15 uur in kamer 1.04 A/B Oude Raadhuis:

1. Raadsopdracht starten inspraakprocedure studie bedrijventerrein: De studie naar mogelijkheden voor het ontwikkelen van bedrijventerreinen in de gemeente Etten-Leur wordt aan de gemeenteraad aangeboden teneinde de inspraakprocedure te kunnen starten. Op basis van de studie geven burgemeester en wethouders van Etten-Leur en het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan te kiezen voor een splitsing van de besluitvorming voor de middellange termijn en lange termijn. Voor de middellange termijn wordt het accent gelegd op het voorzien in aanbod aan bedrijventerrein voor de lokale behoefte. Daarvoor komen de locaties ten oosten van de Middendonk, aansluitend aan het bestaande bedrijventerrein Vosdonk en Bankenstraat e.o in aanmerking.




Blok Ruimtelijke Zaken op 17 februari v.a. 20.15 ­ 21.00 uur in kamer 1.04 A/B Oude Raadhuis:

2. Voorstel tot afronding raadsopdracht Lage Vaartkant: De gemeenteraad heeft opdracht verleend voor een onderzoek naar een locatie voor een aanvullend parkeerterrein als overloop voor het parkeren in het Trivium bij pieksituaties. Het college stelt de gemeenteraad voor uit te gaan van een locatie ten oosten van de Lage Vaartkant

Blok Ruimtelijke Zaken op 17 februari v.a. 21.15 ­ 22.15 uur in kamer 1.04 A/B Oude Raadhuis:

3. Uitwerking variant ontsluiting Knooppunt en voorstel tot verbreding Parklaan: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om ontsluitingsvariant 7 voor de nieuwe Nobelaer vast te stellen, waarbij uitgegaan wordt van het aanbrengen van een knip in de Frederik van Eedenstraat met een ontsluiting van de Nobelaer via de zuidelijke rijbaan van de Parklaan voor zowel bezoekend autoverkeer als bedienend vrachtverkeer en hulpdiensten. Daarbij worden de in het noordelijk deel van dit gebied geplande woningen ook via de Parklaan ontsloten. De in het zuidelijk deel geplande woningen krijgen een in- en uitrit op de Bernard van Meursstraat. Ook wordt voorgesteld om het voorlopig ontwerp voor de verbreding van de Parklaan vast te stellen met de ombouw van de huidige rotondes Anna van Berchemlaan-Rode Poort en Schoonhout-Couperuslaan tot turborotondes en dit voorlopig ontwerp uit te laten werken tot een ontwerp-plan en na het gereedkomen van dit ontwerp-plan de inspraakprocedure te starten.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 9 februari 2009 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum van het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl. De volledige agenda is beschikbaar op www.etten-leur.nl bij Bestuur & beleid > Gemeenteraad > Infobijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2009 > 16/17 februari