CDA afdeling Gelderland


Europarlementariër Maria Martens maakt zich sterk voor Gelderland
---

CDA Overbetuwe voorzitter Piet van der Geest overhandigt een Betuwse kadootje aan Maria Martens

PERSBERICHT

Op 11 februari ontving CDA Afdeling Overbetuwe Europarlementariër Maria Martens in Het Wapen van Valburg. Maria Martens is de hoogstgeplaatste Gelderse kandidaat op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen op woensdag 4 juni 2009.
Zij staat op nummer drie van de voorlopige kieslijst. CDA Overbetuwe wil haar zelfs nog één trede hoger geplaatst zien. De andere Gelderse kandidaat Michiel Holtackers staat op nummer acht.

Maria Martens onderstreepte in Valburg het belang van een sterke Gelderse vertegenwoordiger in het Europees Parlement en gaf aan het eervol te vinden dat zij door de provincies Gelderland en Overijssel als kandidaat is voorgedragen.

Het âpolitiek bedrijfâ was voor Martens een late roeping. In 1999 is Martens met voorkeurstemmen in het Europees parlement gekozen waar zij op verschillende terreinen inmiddels voorzitter is in de EVP fractie (waarin het CDA opereert). Ook is zij voorzitter van de CDA-delegatie. In 2008 werd zij Europarlementariër van het Jaar op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking.

Maria Martens gaf in Valburg een kritische beschouwing op de discussies rondom het Europees Verdrag. Zij onderstreepte het belang van zoân nieuw verdrag als een âstatuutâ waarin heldere werkafspraken worden gemaakt tussen de verschillende lidstaten. Zulke afspraken zijn nodig in een groeiende EU. Volgens Martens moeten discussies niet vertroebeld worden door zaken die niets met âEuropaâ te maken hebben. En dat is tijdens het referendum in Nederland wel gebeurd en speelt op dit moment nog steeds in bijvoorbeeld Ierland, dat als laatste land het verdrag moet ondertekenen.

In Valburg was iedereen het er over eens dat de Europese samenwerking Nederland welvaart en vrede heeft gebracht. De discussie ging ook over het belang van een provinciale en regionale lobby in Brussel. De provincie Gelderland en ook de stadsregio zijn daar

Secretariaat:

Dennis Janssen

Avondster 10

6661 PS Elst (Gld.)

tel. no. 0481-481147

e-mail: djtjanssenvisser@kpnplanet.nl

www.cdaoverbetuwe.nl

inmiddels volop actief. Martens beaamde dat dit effect heeft, zeker als de lobby in een vroeg stadium wordt ingezet.

Martens gaat zich de komende periode sterk maken voor verschillende zaken. Zij wil bijvoorbeeld het landbouwbeleid (dat Nederland veel heeft opgeleverd) handhaven, inzetten op geld voor extra werkgelegenheid en er voor zorgen dat Europees geld voor regionale ontwikkeling ook in Nederland wordt ingezet. Het gaat om innovatie, duurzaamheid en nieuwe impulsen om de economie weer op peil te krijgen. En dat alles vanuit de overtuiging dat samenwerking nodig. Wat niet wegneemt dat Martens van mening is dat minder Europese regels en bureaucratie nodig zijn om slagvaardig te kunnen werken.

In mei dit jaar brengt Maria Martens nog een werkbezoek aan Overbetuwe waarin zij o.a. een bedrijf zal bezoeken.

Meer informatie: Dennis Janssen (0481-481147)

Het bestuur van CDA afdeling Overbetuwe,

Piet van der Geest (voorzitter) en Dennis Janssen (secretaris)


---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 16-2-2009