Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 16 februari 2009

Burgemeester Heerde brengt taart van de toekomst

Burgemeester Inez Pijnenburg van Heerde heeft maandag 16 februari een bijzondere taart bezorgd. Deze 'taart van de toekomst' leverde ze thuis af bij Maria Bos aan de burgemeester Schorerlaan in Heerde. De wens voor 2025 die zij instuurde hoorde bij de drie meest in het oog springende ideeën voor de toekomst. Daarmee won ze de taart plus cadeaubonnen.

De gemeente Heerde hield rond Kerst 2008 een wenskaartenactie. Huis-aan-huis werden kaarten bezorgd met de tekst 'de beste wensen voor...Heerde in 2025'. Rond de tweehonderd mensen namen de moeite hun wensen in te sturen. Uit deze inzendingen werden de drie meest in het oog springende wensen gekozen. De burgemeester heeft nu met alle drie de winnaars afgesproken dat ze de prijzen zelf komt brengen.

De wensen van Maria Bos luidden: 'Minder auto's in het centrum en daarvoor in de plaats een hele mooie waterpartij, fontein of beekachtig iets. Plus in het groene hart de auto's in een ondergrondse parkeergarage en erboven een speelplaats met kinderboerderij. Leuk voor ouderen en (klein)kinderen.' Of deze wens werkelijkheid wordt zal de toekomst uit moeten wijzen.

Einde persbericht