Gemeente Zoetermeer

Bewonersbijeenkomst Palenstein Forum

Inrichting openbaar gebied bij nieuw te bouwen woningen

De gemeente nodigt de bewoners van Palenstein uit om mee te praten over de inrichting van het openbaar gebied in de omgeving van nieuw te bouwen woningen in de wijk. Zij organiseert hiervoor een bijeenkomst van het Palenstein Forum op dinsdag 17 februari, 19.30 uur in het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC).

Hoe willen de bewoners van Palenstein de openbare ruimte in hun nieuwe wijk straks gaan gebruiken? Hoe moet Park Palensteyn er uit gaan zien en wat gaan bewoners daar dan doen? De nieuwe Du Meelaan een monumentale laan? Hoe ziet zo'n laan er uit: blijven de bestaande bomen er staan of komen er juist nieuwe bomen? In het Palenstein van morgen komt bij het nieuwe winkelcentrum het 'Centrale Plein'. Hoe willen bewoners dit plein gaan gebruiken en hoe kan het er uit gaan zien?

Palenstein vernieuwt. Dit betekent een nieuwe inrichting van de straten, pleinen en groengebieden op plaatsen waar nieuwe woningen komen. Om straks nieuwe woongebieden te krijgen, waar de bewoners graag willen wonen, werken en verblijven, is het belangrijk goed na te denken over de materialen die daarbij worden gebruikt. Daarnaast is van belang hoe straks het parkeren, spelen, het groen en alle andere functies een goede plek krijgen in de wijk. Om al deze zaken goed te regelen heeft de gemeente het Beeldkwaliteitsplan Palenstein opgesteld dat tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd. Aan de hand van thema's en stellingen kunnen bewoners met elkaar van gedachten wisselen en hun wensen kenbaar maken.
Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.