Politie Brabant Zuid-Oost

Onderzoek naar dood Fred Ruijzenaars opnieuw in opsporingsprogramma's

Openbaar Ministerie looft beloning van 15.000 euro uit voor gouden tip

Eindhoven Woensel Zuid , 12-02-2009 o Op maandag 16 februari en dinsdag 17 februari wordt in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan het onderzoek naar de dood van de Eindhovense Fred Ruijzenaars. Het onderzoeksteam heeft een aantal nieuwe vragen waar zij een antwoord op hoopt te krijgen om deze zaak helemaal op te kunnen lossen.

De 63-jarige Fred Ruijzenaars werd op 5 september van het afgelopen jaar dood in zijn woning aan de Groenewoudseweg in Eindhoven aangetroffen. Uit het onderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. In de loop van het onderzoek hield de politie reeds drie verdachten aan. Met de aanhoudingen van deze verdachten heeft het rechercheteam de zaak echter nog niet volledig op kunnen lossen. Ook de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarin in december van vorig jaar onder meer een scootmobiel getoond werd, leverden helaas de ontbrekende informatie niet op. Het rechercheteam beschikt nu echter over nieuwe informatie waar zij specifieke vragen over heeft.

Nieuwe vragen

In de aankomende uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht looft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de ontknoping in dit onderzoek. Het rechercheteam brengt de volgende zaken in de uitzendingen onder de aandacht waar zij graag antwoord op zou willen krijgen:


· De politie heeft reeds aanhoudingen verricht in deze zaak, maar is nog op zoek naar medeverdachten. Zij wil dan ook graag in contact komen met getuigen die over informatie beschikken over personen die mogelijk betrokken zouden kunnen zijn bij dit misdrijf;


· Het slachtoffer is vermoedelijk tussen zaterdag 23 en maandag 25 augustus 2008 door geweld om het leven gekomen. De politie wil in contact komen met mensen die Fred Ruijzenaars kort voor zijn dood nog hebben gezien. Mogelijk was hij toen in het gezelschap van een man met opvallende tatouages op zijn armen. Het team wil graag in contact komen met deze man en met mensen die hen samen of Fred alleen hebben gezien;


· Ook worden in de uitzendingen een rugzak en een muts getoond die in de woning van het slachtoffer zijn aangetroffen. De politie wil graag weten van wie deze rugzak en deze muts zijn.

Fred Ruijzenaars

Tijdstippen uitzendingen

De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 16 februari om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 17 februari om 17.00 uur.

De uitzending van Opsporing Verzocht vindt dinsdag 17 februari om 21.50 uur op Nederland 1 plaats. De herhaling is woensdag om 13.20 uur op Nederland 2 te zien.