Waterschap Roer & Overmaas


overstort rioolwater in Worm

Stroomstoring zorgt voor overstort rioolwater in Worm

Een stroomstoring in de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Rimburg zorgt op dit moment voor het lozen van ongezuiverd rioolwater in het riviertje de Worm. De oorzaak van de stroomstoring is nog onbekend. De hoofdschakelaar schakelde door de storing de installatie af, waardoor het rioolwater niet meer de zuiveringsinstallatie ingepompt kan worden.

Het Waterschapsbedrijf Limburg zuivert in opdracht van het Waterschap Roer en Overmaas in Rimburg het afvalwater voor de huishoudens en bedrijven Rimburg, Eygelshoven en Haanrade. Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om de storing op te lossen. Noodaggregaten worden in de tussentijd ingezet om de zuiveringsinstallatie weer in bedrijf te stellen. De schade voor de flora en fauna in de Worm en de Roer is op dit moment nog niet bekend.

Naschrift 17 februari 8.00 uur: De rioolwaterzuiveringsinstallatie was om 19.30 uur weer in bedrijf. Het zuurstofgehalte in de Worm was tijdens de lozing nog vrij goed (5,1 mg per liter). Er is geen vissterfte geconstateerd.