Politie Hollands Midden

Persberichten 16/02 middag

Regio, 16-02-2009

Regio Te zien in Team West en Opsporing Verzocht Dinsdag 17 februari worden in de opsporingsprogramma van Team West van omroep West en Opsporing Verzocht de volgende onderwerpen behandeld. De dubbele moord in Leiderdorp wordt in zowel Team West als in Opsporing Verzocht aan de orde gesteld. Op woensdagavond 4 februari werden aan de Persant Snoepweg bij de Pannenkoekenboerderij en McDonalds twee personen vermoord. Het rechercheteam vraagt personen die deze avond ná 22.00 uur op die plek iets bijzonders hebben gezien zich te melden. In Team West stelt de politie ook vragen aan de kijkers over een mogelijke mishandeling in Nieuwkoop. Zondag 28 december rond 06.20 uur werd gemeld dat er op de brug bij de Kolfbaan een jongen met een bebloed hoofd zou liggen. De politie doet hier onderzoek naar. De politie vraagt ook getuigen van een aanranding in Gouda zich te melden. Vrijdagmiddag 6 februari omstreeks 14.00 uur werd een 19 jarige Goudse die over de Graaf Florisweg fietste door drie jongens aangerand.

Team West is elke woensdag te zien op RTV West om 17.15, 19.30 en 21.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald. Opsporing Verzocht wordt dinsdag uitgezonden op Nederland 1 van 21.50 tot 22.25 uur. Het programma wordt woensdag herhaald op Nederland 2 vanaf 13.15 uur.

Leiden Albert Heijn overvallen Maandag 16 februari rond 07.10 uur vond een gewapende overval plaats bij de Albert Heijn aan de Kopermolen. Twee gemaskerde mannen kwamen de winkel binnen aan de achterzijde waar medewerkers aan het werk waren. Onder bedreiging van wapens eisten ze geld. Nadat er geld was gevonden zijn de twee mannen er vandoor gegaan. Vermoedelijk was een derde persoon bij de overval betrokken. In welke richting de mannen zijn gevlucht is onbekend. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden via 0900 8844.

Alphen aan den Rijn Verdachte van bedreiging aangehouden De politie heeft zondagmorgen 15 februari een 32 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De verdachte was in de vroege ochtend de woning van zijn buurman binnengedrongen en bedreigde deze met een mes. De buurman, die lag te slapen, wist te ontkomen en kon zelf de politie alarmeren. De politie heeft de verdachte in de woning van zijn buurman aangehouden. In de woning bleek een ravage te zijn aangericht door de verdachte. De voordeur en de slaapkamerdeur bleken ook vernield te zijn. De verdachte is maandag 16 februari voorgeleid aan justitie.

Schoonhoven Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari vijf jongens van 18 (2),19 (2) en 21 jaar uit Molenaarsgraaf, Rotterdam en Brandwijk aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Bij de politie werd gemeld dat een aantal jongens met terrasstoelen gooiden en vernielingen pleegden bij een cafetaria bij de Buiten de Veerpoort. Ter plaatse trof de politie de omgegooide stoelen aan en een vernield reclamezuil. De verdachten, die in een taxi zaten, werden ter plaatse aangehouden

Stolwijk Inbrekers slaan op de vlucht na alarm Inbrekers zijn maandag 16 februari rond 01.30 uur op de vlucht geslagen nadat het alarm afging van een supermarkt aan de Populierenlaan waar ze op dat moment inbraken. Een gat in het dak reste. De politie is begonnen met een onderzoek.