Technische Universiteit Eindhoven

Honderd bedrijven presenteren zich

Geplaatst: 17 februari, 2009

Honderd bedrijven presenteren zich vandaag, dinsdag 17 februari, aan ruim 1200 studenten van de TU/e. Dat gebeurt tijdens de Bedrijvendag, een evenement in het Auditorium en Hoofdgebouw van de universiteit. Peter de Wit, president-directeur Shell Nederland, opent de dag.

De deelnemende bedrijven zijn aanwezig met informatiestands neer en verzorgen lezingen. Vorig jaar waren er tachtig bedrijven op de Bedrijvendag, dit jaar dus twintig meer. Studenten van alle studierichtingen en studiejaren kunnen zich vandaag oriënteren op de arbeidsmarkt.

De Bedrijvendag is onderdeel van de zogeheten Wervingsdagen, die georganiseerd worden door en voor studenten. Er zijn ook trainingsdagen en gesprekkendagen met onder meer sollicitatietraining, persoonlijkheidstest en cv-check.

President-directeur van Shell Nederland, Peter de Wit, opent de Bedrijvendag vandaag om 9.45 uur met een voordracht. Aansluitend gaat de Shell-topman in gesprek met een vijftal studenten.

De rest van de dag staan bedrijfspresentaties op het programma. Daarin komen vaak de marktpositie en activiteiten van het bedrijf aan bod, maar ook de bedrijfscultuur en de mogelijkheden voor nieuwe starters. Voor meer informatie, zie www.wervingsdagen.nl.

Het programma van de Bedrijvendag:
9.45 10.15 uur Opening door Peter de Wit, president-directeur Shell Nederland
10.30 15.45 uur Diverse bedrijfspresentaties
16.00 16.45 uur Cabaretvoorstelling Op Sterk Water 16.45 18.00 uur Afsluiting met hapje en drankje