Gemeente Roermond

Gemeente Roermond zet debatmobiel in

Gemeente Roermond zet de debatmobiel opnieuw in. Dit maal gaat de mobiel in de vorm van een opgepimpte brommer de mening van Roermondse jongeren peilen! Wat leeft er onder de Roermondse Jeugd en wat moet aangepakt worden?

Gemeente Roermond bereidt een nieuwe kadernota jeugd voor en vindt het van belang dat jongeren zelf hierin een stem hebben. Wat is er goed geregeld en moet vooral zo blijven? Wat missen jongeren in Roermond? En belangrijker nog: waar lopen jongeren tegenaan? Van 4 tot en met 10 februari reed er daarom een opgepimpte brommer rond om de behoefte van jongeren te peilen. De brommer wordt aanstaande vrijdag tijdens de Sjoole Festasie nog een extra keer ingezet om de jongeren te bevragen.

De brommer, uitgerust met een computer en geluidsinstallatie, zocht de jongeren op in hun eigen omgeving (schoollocaties, jongerencentra, hangplekken en de binnenstad/uitgaansgebied) om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Een vergelijkbare methode werd eerder succesvol ingezet bij het opstellen van de Strategische Visie Roermond 2020. De jongeren worden bevraagd op 5 themas die ook als uitgangspunt worden in de kadernota jeugd:

* Gezond opgroeien

* Veilig opgroeien

* Een steentje bijdrage aan de maatschappij
* Talenten ontwikkelen en plezier hebben

* Goed voorbereid zijn op de toekomst

De uitkomst van de inzet van de debatmobiel biedt de gemeente Roermond een gedegen basis voor de kadernota jeugd 2010. Publicatiedatum: 17-02-2009 Bijgewerkt: 17-02-2009