Gemeente Sneek


artikel 1.3.1 bro voorontwerpbesluit "stationsgebied e.o."

Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro voorontwerpbesluit "Stationsgebied e.o."

Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro voorontwerpbestemmingsplan "Stationsgebied e.o."

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een deel van het Stationsgebied.

Het plangebied ligt ten westen van de historische stadskern van Sneek en bestaat uit twee delen:

* 1. het gebied rond Malta begrensd door de Geau en de Zuidwesthoekweg;

* 2. het gebied rond de Stationsstraat begrensd door de Parkstraat, Dr. Boumaweg, de Kanaalstraat, Van Giffenstraat, Geeuwkade, Westersingel.

Voor een deel van het plangebied geldt geen bestemmingsplan, maar de leefmilieuverordening Stationsbuurt (verlengd op 22 januari 2008) en voor een deel gelden er bestemmingsplannen die verouderd zijn. Doel van dit bestemmingsplan is om de bestaande situatie, voor zover die afwijkt van de huidige regelingen en voor zover er nog geen bestemmingsplan geldt, een definitieve juridische basis te verschaffen en om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen te voorkomen.

N.a.v. deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. Binnenkort zal het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Kruizebroederstraat 26. De kennisgeving van de ter inzage legging van het voorontwerp-bestemmingsplan wordt binnenkort gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite). In deze kennisgeving zal worden aangegeven wanneer en op welke wijze gereageerd kan worden op het voorontwerp-bestemmingsplan.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (mevr. E. Groenhof, 0515-485507).