Politie Groningen

Onderzoek naar lastigvallen meisje

Politie vraagt getuigen zich te melden

Hoogezand, 17-02-2009 o De politie doet onderzoek naar een incident waarbij vrijdagnacht een 16-jarig meisje uit Hoogezand ernstig werd lastig gevallen. Een onbekende man greep het meisje in de nacht van vrijdag op zaterdag (Valentijnsdag) vast. Hij ging er vandoor toen een fietser langs kwam rijden. De politie zoekt naar getuigen en specifiek naar de langsrijdende fietser.

De Hoogezandse was om iets over half één met een vertraagde trein aangekomen op het station. Met haar waren nog enkele personen die uit de trein stapten. De onbekende belager stond vermoedelijk bij de bosjes van de parkeervakken bij het station en volgde haar. Op de parkeerplaats stonden een paar autos te wachten op uitgestapte treinreizigers.

De belaagster omschrijft de verdachte als een Nederlands sprekende man met een fors postuur. Hij droeg een donkergekleurde jas met een capuchon over zijn hoofd. Zijn lengte wordt geschat op ongeveer 1,80 meter.

De politie vermoed dat diverse mensen de onbekende belager hebben gezien. Personen die uit de trein zijn gestapt of automobilisten die stonden te wachten op het parkeerterrein hebben mogelijk meer informatie over de onbekende man. De politie is specifiek ook op zoek naar de fietser die tussen één en half twee die nacht door de Mansholtstaat fietste. Iedereen die zichzelf in bovenstaand verhaal herkent, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).