Politie Haaglanden

Persberichten 17 februari

Haaglanden, 17-02-2009

Eigenwijze bestuurder aangehouden
Den Haag - Een 24-jarige Hagenaar werd dinsdag 17 februari omstreeks 03.30 uur aangehouden toen bleek dat hij zonder rijbewijs reed. Surveillerende agenten zagen de man op de Wouwermanstraat rondjes rijden, waarop zij besloten hem te controleren. Omdat de man geen rijbewijs kon overhandigen, hielden zij hem aan. Op het politiebureau bleek dat het rijbewijs van de man volledig ongeldig was verklaard omdat hij twee keer betrapt was op rijden onder invloed en een keer had gereden tijdens een rijontzegging. De man kreeg wederom een proces-verbaal voor rijden tijdens een rijontzegging.

Agent aangereden tijdens behandeling aanrijding Den Haag - Een agent van Politie Haaglanden werd maandag 16 februari zelf aangereden toen hij voor de behandeling van een aanrijding met een voetganger op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade stond. Omstreeks 18.15 uur werd een 54-jarige Hagenaar aangereden toen hij, ondanks het voor hem rode verkeerslicht, rennend de Hoefkade overstak. Een 32-jarige Hagenaar sloeg op dat moment met zijn auto vanaf de Vaillantlaan de Hoefkade op en kon de door rood rennende voetganger niet meer ontwijken. De voetganger liep door zijn val een lichte hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek. Op het moment dat de ambulance klaar was voor vertrek naar het ziekenhuis, gaf één van de agenten een stopteken om de ambulance de vrije doorgang te verlenen. Een 27-jarige Hagenaar die met zijn auto vanaf de Vaillantlaan de Hoefkade op wilde rijden, negeerde het stopteken en reed de agent aan. De bestuurder werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. De agent werd met pijnlijke benen naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Snelheidsduivel betrapt op rijden zonder rijbewijs Den Haag - Omdat hij 22 km/uur te hard reed, werd een 21-jarige Hagenaar maandag 16 februari betrapt op rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten constateerden omsteeks 08.00 uur dat de man met een snelheid van 72 km/uur (na correctie) over de Bezuidenhoutseweg reed, waar 50 km/uur is toegestaan. Zij hielden de man staande om hem te bekeuren. Tijdens de controle van zijn papieren, bleek de man in het geheel niet over een rijbewijs te beschikken. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Jongen breekt enkel bij aanrijding
Den Haag - Een 12-jarige Hagenaar brak maandag 16 februari zijn enkel toen hij door een personenauto werd aangereden op de Van Boetzelaerlaan. Omstreeks 15.00 uur rende de jongen, samen met twee vriendjes, tussen de geparkeerde auto's door de Van Boetzelaerlaan over. Een 23-jarige bestuurder uit Almere probeerde nog te stoppen, maar kon niet voorkomen dat hij de jongen aanreed. De jongen is naar het ziekenhuis vervoerd en zijn ouders werden in kennis gesteld.

Snelheidscontroles
Den Haag/Loosduinen Tijdens snelheidscontroles op de Machiel Vrijenhoeklaan en de Escamplaan op maandag 16 februari tussen 07.15 uur en 08.45 uur en tussen 10.30 uur en 12.00 uur reden 52 automobilisten te hard en kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten. Zij overtraden de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur.

Drie autos op elkaar
Den Haag Tijdens een kop-staart botsing tussen drie autos op de Troelstrakade raakten maandag 16 februari om 16.45 uur twee vrouwen (40, 52 jaar) uit Houten en Den Haag licht gewond. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. Één van de autos werd weggesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Op zoek naar hennep?
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat een persoon via een ladder een woning aan de Swammerdamstraat in wilde gaan, voerde de politie dinsdag 17 februari een controle uit in die woning en trof daar een zelfgemaakte hennepkwekerij aan. De 203 hennepplanten en de benodigde lampen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Bromfietsers botsen frontaal
Den Haag Een 58-jarige man uit Rijswijk reed dinsdag 17 februari om
01.15 uur met zijn bromfiets op het fietspad op de Hoornbrug tegen de toegestane rijrichting in, waardoor hij om 01.15 uur frontaal op een tegemoetkomende bromfietser botste. Beide mannen gingen daarop onderuit met de bromfiets. De andere bromfietser, een 25-jarige man uit Rijswijk, had vermoedelijk letsel aan zijn knie en werd vervoerd naar een ziekenhuis. De 58-jarige man hield een gebroken been aan de botsing over.

Taxi in water
Wassenaar Een 34-jarige taxichauffeur uit Hilversum schrok maandag 16 februari om 20.30 uur behoorlijk toen hij met zijn auto in het water belandde. De man reed op de Noordelijke Randweg toen een tegenligger hem seinde dat hij gedeeltelijk op de verkeerde weghelft reed. De taxichauffeur stuurde de andere kant op waardoor hij met zijn auto in het water terecht kwam. Niemand raakte gewond, de auto werd uit het water getakeld.

Te hard en teveel op
Rijswijk Een 31-jarige automobilist uit Essen trok dinsdag 17 februari om 00.45 uur de aandacht van surveillerende agenten omdat hij wel erg hard reed op de A4. Op de Patrijsweg controleerden de agenten de bestuurder die meer dan 40 km/u te hard reed. Al gauw bleek dat de man reed onder invloed, hij moest mee naar het bureau en blies 300 ugl. Met een bekeuring voor de te hoge snelheid en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed kon de man uit Essen weer naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Scooter doorgereden, politie zoekt getuigen
Wateringen Een 45-jarige voetganger uit Den Haag liep maandag 16 februari om 21.30 uur op het fietspad langs de Dorpskade in de richting van de trambaan. Een witte scooter met daarop twee jongens van ongeveer 16 a 17 jaar oud, die uit de richting van de trambaan kwam, reed zo dicht langs de Hagenaar dat deze de berm in moest stappen. Ondanks dat de Hagenaar een stap opzij deed, raakte de scooter de man waardoor de jongens op de scooter vielen. Één van de jongens raakte aan zijn gezicht gewond.
De Hagenaar had door de aanrijding last van zijn rechterheup en een schram in zijn gezicht. Beide jongens droegen een donkere broek, een witte jas en zwarte helmen. Na de aanrijding reden de twee jongens op de kleine witte scooter door zonder gegevens uit te wisselen. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding en de twee jongens die de aanrijding veroorzaakten. Heeft u iets gezien of heeft u informatie, neem dan contact op met de politie Westland via 0900-8844. Liever anoniem, dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Vrachtwagen te water
Naaldwijk - Een vrachtwagenchauffeur reed maandag 16 februari omstreeks 16.10 uur op de Galgeweg bijna het water in met zijn vrachtwagen. De man werd tijdens het rijden onwel en reed tegen een lantaarnpaal aan. Zijn vrachtwagen reed door richting de sloot, maar bleef daar net boven stilstaan. De brandweer verloste de man, die maar nauwelijks bij kennis was, uit zijn benarde positie. De bestuurder raakte niet gewond, maar werd voor controle toch naar het ziekenhuis gebracht. De Galgeweg was vanwege dit voorval enige tijd volledig afgesloten.

Vier vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal
Delft Vier vrouwen in de leeftijd van 17 tot 30 jaar afkomstig uit Delft, Spijkenisse en Rotterdam zijn op maandag 16 februari om 15.45 uur aangehouden in de Coenderstraat. Deze vier worden er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstal. De dames hadden geprepareerde tassen bij zich om de diefstallen mogelijk te maken. Alle vier de vrouwen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Aan het bureau werden gestolen goederen aangetroffen die uit meerdere winkels afkomstig waren.