Leefbaar Rotterdam



dinsdag, februari 17, 2009

Toch geen blije gezichten in de Esch

Gisteravond was er een informatieavond in de Esch, waarbij bewoners geïnformeerd werden over de opvang van verslaafden in de wijk. Ongeveer honderd bewoners kwamen op de informatieavond af. In tegenstelling tot eerdere uitlatingen van een PvdA gemeenteraadslid, was er wel veel onrust en waren er absoluut geen blije gezichten te zien. Het siert wethouder Kriens dat zij wel persoonlijk de bewoners te woord stond.

Op de bewonersavond bleek er dus wel degelijk veel onrust onder bewoners te bestaan. Er was grote onvrede over het complete gebrek aan inspraak en informatie vooraf. Een ander punt van kritiek was dat er maar zestig omwonenden persoonlijk waren geïnformeerd. Honderden anderen, onder wie de oudere bewoners van Mazesteyn, moesten het nieuws uit de media vernemen. Een veel gehoorde klacht was ook het agressieve en intimiderende gedrag van drugsrunners op en langs de Maasboulevard en Abraham van Rijckevorselweg.

Op de PvdA website stond te lezen dat de bewoners na geïnformeerd te zijn, blij waren met de komst van de verslaafden. In de gemeenteraad afgelopen donderdag liet PvdA raadslid Kuzu nog weten dat er helemaal geen onrust was in de Kralingse Esch. De bewoners waren niet negatief en klaagden alleen af en toe over een blikje op straat. Deze wijsheid kwam van een RTV Rijmond uitzending. Op de avond zelf hield de eveneens aanwezige Kuzu wijselijk zijn mond.

Ook Anneke Verwijs (Groenlinks) verweet Leefbaar Rotterdam afgelopen donderdag, angst onder bewoners te creëren. Dat de angst werd ingegeven door een ongelukkig genomen collegebesluit en daaropvolgend zeer slechte communicatie richting de bewoners, werd door haar niet meegenomen.