Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 17 februari 2009


* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
Een 38-jarige Rotterdammer is maandagavond gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Bunschotenweg.
De man was bij een bedrijf bezig met slijpwerkzaamheden aan een container toen plotseling de slijptol losschoot van de container en tegen zijn nek aankwam. Het slachtoffer drukte direct een doek tegen zijn wond aan en liep naar de portier waar de GGD en politie werden gealarmeerd.
De Rotterdammer is overgebracht naar het ziekenhuis. Personeel van de Zeehavenpolitie heeft een nader onderzoek ter plaatse ingesteld en de bevindingen aan de Arbeidsinspectie doorgegeven.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING RAILS EN

METRO
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond twee 21-jarige mannen uit respectievelijk Rotterdam en Capelle aan den IJssel aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een metro en het leggen van stenen op de rails.
Rond tien uur meldde een getuige dat bij metrostation Schenkel stenen op de rails waren gelegd. Kort daarna kreeg de politie de melding dat er ook een ruit van een rijdende metro was ingegooid. De politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving in en trof de twee verdachten aan op de Bermweg. Het tweetal ging er vandoor toen zij de politiemensen zagen. Tijdens de achtervolging gooide een van de verdachten een steen weg. De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten.


* POLITIE ONDERZOEKT (POGING) OVERVALLEN
HOOGVLIET/CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en de politie stelt alles in het werk om de verdachten aan te houden. Maandag vonden er in de regio drie overvallen op winkels plaats.

Rond tien uur 's ochtends kwam een nog onbekende man een bakker aan de Binnenban in Hoogvliet in en bedreigde een medewerkster met een mes. De man griste vervolgens een geldbedrag uit de kassa en ging ervandoor. De politie heeft camerabeelden opgevraagd tijdens een uitgebreid onderzoek in de omgeving.
Op een supermarkt aan de Wingerd in Capelle aan den IJssel vond maandagmiddag een overval plaats. Een man met bivakmuts dreigde met een vuurwapen een aantal medewerkers en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Tijdens de overval was een aantal klanten in de supermarkt aanwezig. Niemand raakte gewond. Maandagavond rond tien uur kwam een man met bivakmuts eeen zonnestudio aan de Grote Beer in. Hij bedreigde de medewerksters maar ging er, toen hij een klant zag zitten, zonder geld vandoor.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze overvallen of met mensen die mogelijk meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen zetten dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen.
Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.
De aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk.

Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. Doe niet de deur open voor onbekenden die proberen met een smoes uw woning in te komen. De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR OPLICHTING EN DIEFSTAL

Een 16-jarige Rotterdammer is maandagmiddag op heterdaad aangehouden voor oplichting en diefstal.
Naar aanleiding van een melding dat een jonge negroïde jongen een 74-jarige man door een babbeltruc had opgelicht en vervolgens een portemonnee had gestolen stelden politieagenten een onderzoek in. De jongen deed voor of hij geld ophaalde voor KIKA. Hij had zelfs een intekenlijst bij zich. Bij het slachtoffer, in een woning aan de Minosstraat, belde hij aan en vroeg om geld. Toen het slachtoffer de intekenlijst invulde zag hij uit zijn ooghoek dat de jongen iets uit een la pakte. Later bleek dit de portemonnee. De jongen is aangehouden. Na zijn fouillering bleek hij het geld bij zich te hebben. De recherche van district Waterweg-Noord onderzoekt of de verdachte voor nog meer oplichtingen of diefstallen in aanmerking komt.


* 100 KILO SOFT DRUGS IN BESLAG GENOMEN
TARWEWIJK - Naar aanleiding van klachten van omwonenden is door politieagenten een onderzoek ingesteld in een woning aan de Brielselaan.
In de woning werden 38 zakken met gedroogde henneptoppen en 41 brokken weet aangetroffen. Een 29-jarige Rotterdammer die probeerde om de woning binnen te gaan, is aangehouden. De recherche van district Zuid zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKER NA ONDERZOEK

De recherche van het district Noord heeft maandagochtend een 17-jarige Rotterdammer aangehouden in een onderzoek naar een woninginbraak. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Hoyledestraat op woensdag 11 februari. Die avond arresteerden politiemensen van het district Noord een 18-jarige Rotterdammer kort na de inbraak. De arrestatie volgde nadat de agenten in de Tochtstraat drie jongens zagen lopen, die iets in een dekbed gewikkeld met zich meedroegen. Omdat de agenten dit niet vertrouwden, spraken zij het drietal aan die het direct op een lopen zette. Na een achtervolging werd een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. In het dekbed bleek een LCD televisie te zitten die samen met enkele andere goederen was gestolen uit een woning aan de Hoyledestraat.
De recherche van het district Noord stelde een onderzoek in wat resulteerde in de aanhouding van de tweede verdachte, een 17-jarige Rotterdammer. Naar de derde verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.