Gemeente Coevorden

Geslaagde `overval' op wethouders

De `overval' van vijf medewerkers van Stichting Welzijn 2000 op de wethouders is geslaagd. De medewerkers daagden het viertal uit om het goede voorbeeld van burgemeester Bert Bouwmeester op te volgen en op 19 maart mee te doen aan Make A Difference Day 2009, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. De `overval', waarvan alleen de burgemeester op de hoogte was, vond dinsdag plaats tijdens de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op de kamer van de burgemeester. Een stemming was niet nodig, de wethouders zegden direct hun medewerking toe. De wethouders kregen alvast een sloof want één van de taken die ze moeten verrichten, is koffie inschenken.

Burgemeester Bert Bouwmeester ging vanwege Make A Difference Day 2008 met drie buurvrouwen uit Oosterhesselen op pad. Ze wilden graag naar Hof van Saksen in Nooitgedacht, maar konden er zelf niet komen omdat ze niet in de auto konden rijden. Dit jaar krijgen de vier wethouders de kans om mee te doen aan Make A Difference Day.

Make A Difference Day

Naar verwachting komen honderdduizend mensen tijdens Make A Difference Day in actie voor sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie van een vereniging. Make A Difference Day wordt landelijk gecoördineerd door het Oranje Fonds, MOVISIE en Vereniging Organisaties Vrijwilligerswerk.