Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-02-2009 o Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
OUD-ALBLAS Tijdens een snelheidscontrole in de Dorpsstraat zijn 41 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op maandag 16 februari 2009 van 11.10 tot 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid op deze 30 km/uur weg bedroeg 54 km/uur. In totaal werden 224 bestuurders gecontroleerd.

NIEUW-LEKKERLAND - Tijdens een snelheidscontrole in de Planetenlaan zijn 153 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op maandag 16 februari 2009 van 15.35 tot 17.05 uur. De hoogst gemeten snelheid op deze 30 km/uur weg bedroeg 58 km/uur. In totaal werden 402 bestuurders gecontroleerd.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Een 38-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 februari 2009 omstreeks 15.00 uur in een woning aan de Tiende Penninglaan. De man sloeg zijn 29-jarige vrouw tijdens een ruzie in haar gezicht en op haar lichaam. Ze liep daarbij licht letsel op. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MISHANDELING
GORINCHEM Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van een 16-jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 februari 2009 omstreeks 16.50 uur in de Rond de Watertoren. De 16-jarige jongen liet zijn hond uit en zag dat de twee jongens vermoedelijk stonden te blowen voor zijn woning. De 16-jarige jongen vroeg of ze niet ergens anders wilden gaan staan. Na een woordenwisseling liep hij weg. Toen hij wegliep werd hij van achteren aangevallen en kreeg hij een broekriem om zijn nek. Deze werd strak aangetrokken. Hij kon zichzelf bevrijden en werd vervolgens met de riem geslagen. Hij liep een pijnlijke keel en een pijnlijke rib op. Hij deed aangifte bij de politie. De beide verdachten zijn na verhoor in de loop van de avond heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
NOORDELOOS Op maandagavond 16 februari 20-09 omstreeks 18.50 uur vond op de kruising Provincialeweg N 214 met de Gorissenweg een aanrijdning plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een 17-jarige jongen uit Goudriaan stak met zijn bromfiets vanaf de Gorissenweg de Provincialeweg over. Hij dacht nog wel voor een personenauto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Groot-Ammers, langs te kunnen. Dit lukte echter niet en een aanrijding volgde. De bromfietser kwam op het wegdek terecht. Hij is met pijn in zijn benen en pols per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De bromfiets raakte rondom beschadigd en de personenauto liep forse schade op aan de rechter zijkant.

DADER VERNIELINGEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT - Dankzij een bewoner van de Genestetstraat en zijn zoon is een 18-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden wegens vernieling van spiegels van een tiental personenautos. Dit gebeurde op dinsdagochtend 17 februari 2009 omstreeks 01.45 uur. De man trapte in een dronken bui spiegels van een tiental autos die stonden geparkeerd in de Genestetstraat en de Willem Kloosweg. De bewoner en zijn zoon werden wakker van de herrie en gingen achter de jongen aan. Op de Rembrandtlaan kregen ze hem te pakken en droegen hem over aan politieagenten. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Politieagenten deden bij de benadeelden een briefje door de bus om aangifte te doen.