CDA

Van Geel: Kabinet aan de slag met maatregelen voor economie en houdbaarheid

CDA Fractievoorzitter Pieter van Geel heeft vanmorgen in een eerste reactie zijn bezorgdheid geuit over de cijfers van het CPB.

âDe cijfers maken vandaag indringend duidelijk hoe zwaar ook ons land wordt getroffen door de wereldwijde financiële en economische crisis. Hoewel de klap in veel landen om ons heen nog harder aankomt, is ook onze economie in een zeer ernstig vaarwater terecht gekomenâ zo zei hij. Nederland krijgt te maken met een krimpende economie, oplopende werkloosheid en de overheidsfinanciën duiken diep in de min.

Van Geel zei te begrijpen dat heel veel mensen zich nu zorgen maken over hun baan en hun pensioen. âIedereen kijkt nu naar de politiek voor antwoorden, daarmee ligt er een zware verantwoordelijkheid bij het kabinet om nog voor de voorjaarsnota met een pakket aan maatregelen te komenâ. Volgens de CDA fractieleider moet dit een samenhangend pakket zijn, met oog voor de soliditeit en houdbaarheid op de korte én op de lange termijn. De maatregelen moeten verder gericht zijn op het versterken van de economie en de economische structuur op de korte én op de lange termijn. âZodat we op termijn sterker uit deze crisis zullen komen, en dat we tegelijkertijd de rekening niet eenzijdig neerleggen bij toekomstige generatiesâ.
---