Gemeente Roermond

Blauwe parkeerzone in Vrijveld en Roermondse Veld

Afbeelding: parkeerschijf Reeds enkele jaren hebben bewoners en bedrijven ten oosten van het centrum overlast van bezoekers van de binnenstad en het ziekenhuis, die hun auto gratis willen parkeren. Om deze overlast tegen te gaan is het college van B&W van plan in het Vrijveld en Roermondse Veld een blauwe parkeerzone in te stellen. Het gebied rond de Slachthuisstraat en een deel van de Kapellerlaan wil het college bij het gebied voegen waar betaald parkeren van toepassing is.

Het college heeft een conceptplan vastgesteld waarin bovengenoemde maatregelen worden omschreven. De komende tijd wil het college gebruiken om reacties van bewoners en ondernemers in het gebied te verzamelen. Dit gebeurt onder andere tijdens een informatieavond die wordt gehouden op 18 maart in de Tuinzaal van het stadhuis. Aanvang: 19:00 uur.

Wanneer alle reacties verzameld zijn stelt het college een definitief plan op en zendt dit ter vaststelling door naar de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de raad het definitieve plan op 3 juli behandelt. Daarna bestaat nog de mogelijkheid om formeel bezwaar te maken tegen de plannen. Afhankelijk van de bezwaren zullen de nieuwe parkeerregels in het najaar worden ingevoerd. Meer informatie is te vinden op deze website:

* Projecten > Parkeren (Vrij-)Veld

Publicatiedatum: 17-02-2009 Bijgewerkt: 17-02-2009