Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-02-2009 o Persberichten district I

TWEE SPIJKERBROEKEN
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Roemenië is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 februari 2009 omstreeks 15.15 uur in een winkel op de Voorstraat. De man ging met twee spijkerbroeken de paskamer in en kwam er met één weer uit. Hij werd aangehouden door beveiligingspersoneel en het bleek dat hij onder zijn broek een nieuwe spijkerbroek droeg. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 150 euro. Nadat hij de bekeuring had betaald werd hij heengezonden.

ALERTE AUTOMOBILIST
DORDRECHT/ SLIEDRECHT Dankzij een alerte automobilist uit Zwijndrecht is een 55-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 februari 2009. De 32-jarige man uit Zwijndrecht zag dat de 55-jarige man op de Rijksweg A15 terhoogte van Sliedrecht met zijn personenauto erg slingerde en andere weggebruikers hinderde. Hij belde direct 112 en volgde de auto die richting Dordrecht reed. In Dordrecht werd de 55-jarige man door politieagenten aangehouden. In het bureau blies hij ongeveer 1,55 promille (675 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 7 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

NAAR BUREAU HALT
DORDRECHT Een 13-jarig meisje uit Zwijndrecht is aangehouden na een winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 februari 2009 omstreeks 17.00 uur in een winkel op de Voorstraat. Het meisje stal voor 45 euro make-up spullen en drie sleutelhangers. Ze werd betrapt door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze heengezonden. In overleg met haar ouders is ze verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 16 februari 2009 in een woning aan het Nicolaas Beetsplein. De man drukte tijdens een ruzie een kussen op gezicht van zijn 33-jarige vriendin.en op haar lichaam. De vrouw werd al eerder door de man mishandeld en bedreigd. Ze deed aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

MISHANDELING
DORDRECHT - Een 50-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van een 23-jarige vrouw uit Dordrecht. Dit gebeurde op maandagavond 16 februari 2009 omstreeks 18.25 uur in de Beekmanstraat. De man schopte de vrouw in haar rug en trok aan haar haar. De man heeft al geruime tijd ruzie met de vrouw en haar moeder. Hij liep langs hun woning en daagde hen uit. Ook stak hij zijn middelvinger op. Toen de vrouwen verhaal gingen halen bij de woning van de verdachte ontstond het handgemeen. De vrouwen hielden de verdachte onder controle tot de politie er was. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek,

BEROVING VAN EEN FIETS; VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden na beroving van een fiets. Dit gebeurde op maandagavond 16 februari 2009 omstreeks 21.35 uur op de Markettenweg. Een 23-jarige man uit Dordrecht kwam vanaf het station met zijn fiets aan zijn hand. De 25-jarige verdachte sprak hem op agressieve manier aan en gaf hem een duw. Daardoor viel de fiets viel op de grond en rende de 23-jarige man weg. De 25-jarige man die dronken was werd na een zoekactie aangehouden. Hij gedroeg zich in de politieauto zeer agressief. Hij trapte zo hard tegen het portierraam dat de ruit eruit getrapt werd. De verdachte werd ingesloten. De fiets werd door de agenten teruggevonden ion het park. De verdachte werd dinsdagmorgen 17 februari gehoord. Hij verklaarde zo dronken te zijn geweest dat hij zich niets van het voorval kon herinneren. Hij is na verhoor vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

WONINGINBREKER OVERLOPEN
HENRIK IDO AMBACHT Een bewoner van een woning aan de Ring heeft een inbreker overlopen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 17 februari 2009 omstreeks 04.30 uur. De bewoner ging naar beneden en trof in de woonkamer een man aan die bij een kast stond. De onbekende man rende daarop via de achtertuin de woning uit. Hij zag nog wel kans om een tweetal portemonnees met daarin pasjes, een telefoon en sieraden te stelen. De inbreker is binnengekomen door middel van een gaatje boren en daarna de in het slot zittende sleutel van de achterdeur om te draaien. In de loop van de ochtend werden de twee portemonnees op straat teruggevonden. Het geld was eruit uitgehaald. De rest van de inhoud waaronder de pasjes zaten er nog in. Personeel van de unit forensisch opsporing stelt een sporenonderzoek in. De politiek heeft de zaak in onderzoek.