Gemeente Elburg


WMO raad
Gemeente
Elburg

Verslag gehouden vergadering

Datum: 2 februari 2009
Afwezig met kennisgeving

- Jaap Prins

- Lex van Groningen


1. Opening:

De voorzitter heet iedereen van harte welkom in het bijzonder onze gasten van vanavond, Renze Breen, Eric-Jan Land, Marloes Everaers, Carolien Turner en Martijn Polinder. Zij zullen in de loop van de vergadering mee discussiëren over het thema "Jeugd" .


2. Mededelingen:

Bijdrage aan jaarverslag van Lex van Groningen is nog niet ontvangen.


3. Post:

o Klankbordgroep Doornspijk / Hoge Enk (doelstelling) o Zorgbelang Gelderland, uitnodiging conferentie 12 maart


4. Verslag vorige vergadering:

Geen bemerkingen.


5. Vast stellen agenda:

Agendapunten 8 en 11 worden gewisseld.


6. Jeugd (prestatieveld 2):

De gasten en de leden van de raad gaan in twee groepen een open gesprek voeren over de wijze waarop de jeugd tegen bepaalde zaken aankijkt en wat er vanuit het oogpunt van de jeugd zou kunnen verbeteren en wel in het kader van : o meedoen en meedenken;
o wonen en voorzieningen en
o gezondheid.
Cor Pieters en Bert van Apeldoorn schrijven n.a.v. de discussie een beknopte samenvatting. (zie bijlage).


7. Werkgroepen:


- PGB :
o Wmo informatie van 22 januari was niet druk bezet maar wel geïnteresseerden en dus geslaagd.
o Klanttevredenheidsonderzoek, enquêtes worden volgende week verstuurd. o Aanbesteding Hulp bij het huishouden , in de maand februari wordt een partij gezocht om het aanbestedingstraject te begeleiden. o Nieuwe regeling PGB is op komst.
o Eind februari cursus "Aanbesteding huishoudelijke hulp". o Begin maart cursus "Hoe te onderhandelen met zorgverzekeraar" . o Bij klachten Regiotaxi, gebruik maken van de klachtenlijn.
---






- Senioren:
o Komende week is er een bijeenkomst.

Algemeen: Verzoek aan de werkgroepen om de activiteiten via een beknopt e-mail verslag bij de secretaris aan te bieden.


8. Cliëntenparticipatie:
Naar aanleiding van de ervaring die is opgedaan na een jaar functioneren is de "Regeling Cliëntenparticipatie WMO Elburg 2008 " bekeken. Cor Pieters heeft een voorstel tot aanpassing opgesteld en deze zal aan het college worden aangeboden. (voorstel is inmiddels aangeboden aan het college via brief nr wmo/03/09 dd 090209 en ook aan de leden verstuurd). 10. Planning 2009:
Besloten wordt om de raad te verdelen in een drietal groepen. Elke groep neemt als taak op zich om een of meerdere onderwerpen van de planning met de betreffende ambtenaar door te nemen en zo te komen tot een conceptadvies wat in de raad zal worden besproken. De samenstelling van de groepen is als volgt:
1. Cor Pieters en Bert van Apeldoorn;
2. Henk Visch, Lex van Groningen en Peter v.d. Burg ;
3. Gerrit Magré en Wim v.d. Worp. Verzoek aan de teams om in de volgende vergadering aan te geven welke onderwerpen door welke teams zullen worden behandeld.

11. Breed Overleg / Themadag:

Voorstel is om het Breed Overleg te houden op 16 maart met een tweetal sprekers die als onderwerp "De zorgzame samenleving op microniveau" op twee manieren zullen belichten en wel:
1. het algemeen maatschappelijk welzijnswerk ( de Hr. J.W. Koopman)
2. de kerken. (vertegenwoordiger vanuit de kerken) Vanuit beide invalshoeken kan de vraag gesteld worden hoe mensen een onderlinge band scheppen en wat de initiatieven zijn waardoor een wederzijdse afhankelijkheid ontstaat. De presentatie van de wmo-raad en de verantwoording van het afgelopen jaar wordt door Cor Pieters op schrift gesteld.

12. Nota Subsidiebeleid Dorps- en Gemeenschapshuizen:

Over deze nota wordt uitgebreid gediscussieerd, naar aanleiding van deze discussie zal namens de raad door de vz een advies worden uitgebracht aan het college. Conceptbrief wordt voor commentaar aan de leden verstuurd.
Advies is inmiddels uitgebracht en aan het college verstuurd (brief nr wmo/04/09 dd 100209).


13. Rondvraag:

Peter v.d. Burg:

- Hoe gaan we om met persoonlijk vragen van mensen. Er is een klankbordgroep gehandicaptenberaad, hier kunnen over het algemeen de vragen worden beantwoord.

- In de wandelgangen gaan geluiden over aftoppen van wmo gelden Vz neemt contact op met wethouder en ambtenaar.


14. Sluiting:

De vz sluit de vergadering onder dankzegging voor de aanwezigheid en de inbreng.

Joop Wierts
Secretaris

---






3