Gemeente Scheemda


Businessplan basis voor Noordrand Blauwestad

Op 11 februari boog de raadscommissie Wonen en Bestuur van de gemeente Scheemda zich over het Businessplan Noordrand Blauwestad. Het Businessplan is de basis voor de toekomstige inrichting van dit gebied. De ontwikkeling richt zich op het realiseren van een aantrekkelijk, onderscheidend woon en recreatiegebied met voldoende voorzieningen en faciliteiten.

De visie

Het Businessplan Noordrand Blauwestad is een wervende gebiedsvisie voor de Noordrand van het Oldambtmeer. Het plan doet voorstellen voor de toekomstige invulling van vijf deelgebieden. Deze gebieden hebben de namen: De Achtertuin, Vila Vie, De Steiger & De Werf, Scandinavisch dorp en de Slingertoen. Toekomstige ontwikkelingen moeten passen in de schaal van de dorpen Midwolda en Oostwold. Kansen om de dorpen een relatie te geven met het Oldambtmeer, Blauwestad zullen optimaal benut worden.

Gefaseerde realisatie

Tijdens de voorbereiding van het Businessplan is met verschillende partijen gesproken. Op hoofdlijnen krijgt het Businessplan bij deze partners steun. Nadat het plan is vastgesteld worden onderdelen gefaseerd nader uitgewerkt in deelplannen. Allereerst wordt een stedenbouwkundige uitwerking gemaakt en start overleg met marktpartijen die willen participeren in de ontwikkeling. Bewoners die wonen nabij de Noordrand worden betrokken bij de uitwerking.

Op dit moment worden plannen voorbereid voor de realisatie van voorzieningen voor de jeugd in de vorm van een voetbalkooi en een Walvis speelvoorziening op het strand.