Gemeente Diemen


Herbenoeming burgemeester Koopmanschap een feit

Met ingang van 1 maart 2009 is burgemeester Amy Koopmanschap herbenoemd voor een periode van zes jaar.
Bij Koninklijk besluit van 7 februari 2009 is burgemeester Amy Koopmanschap met ingang van 1 maart 2009 herbenoemd tot burgemeester van Diemen.
Het Koninklijk besluit volgde op de aanbeveling van de gemeenteraad en de Commissaris van de Koningin aan de minister van Binnenlandse zaken om een voordracht tot herbenoeming bij de Kroon te doen. In maart 2009 is het 6 jaar geleden dat Amy Koopmanschap werd geïnstalleerd als burgemeester van Diemen. Een burgemeester wordt voor 6 jaar benoemd. Burgemeester Koopmanschap had aan de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland te kennen gegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

Beëdiging door Commissaris van de Koningin
Maandag 16 februari is burgemeester Koopmanschap op het provinciehuis in Haarlem beëdigd door de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts.

Burgemeester met ambtsketen

Betrokken en toegankelijk
De gemeenteraad noemde in haar aanbeveling burgemeester Koopmanschap een betrokken en toegankelijke burgemeester en achtte herbenoeming belangrijk voor de continuïteit van het bestuur. De raad prijst haar gevestigde positie in de Diemense samenleving, haar meerwaarde voor de gemeentelijke organisatie en haar enthousiasme en medemenselijkheid. De raad ziet meerwaarde van de burgemeester bij de versterking van de positie van Diemen in de regio.


---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---