Politie Rotterdam Rijnmond


* ARBEIDSONGEVALLEN
Een 45-jarige man uit Gouda is dinsdagmiddag rond één uur ernstig gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Opijnenstraat. Het slachtoffer was bezig met werkzaamheden in een cementmixer, kon ergens niet bij en stak zijn arm in de mixer. Door nog onbekende oorzaak ging de mixer draaien en werd de arm van de man afgerukt.
Personeel van de traumahelikopter kwam ter plaatse en diende het slachtoffer bloed toe dat met spoed door de verkeerspolitie was gehaald. De man is overgebracht naar het Erasmus MC. Agenten van de Zeehavenpolitie hebben eerste hulp verleend en een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht.
In een hal van een bedrijf aan de Schaardijk is dinsdagmiddag een 38-jarige man gewond geraakt aan zijn hand. Hij was aan het werk bij een schip en zat hierbij, gezekerd, op een klein platform. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn hand tussen een groot stalen voorwerp en een pijp. Hij liep hierbij flinke verwondingen aan zijn wijsvinger en hand op. Het slachtoffer is overgebracht naar het EMC. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
Een 38-jarige Rotterdammer is maandagavond gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Bunschotenweg.
De man was bij een bedrijf bezig met slijpwerkzaamheden aan een container toen plotseling de slijptol losschoot van de container en tegen zijn nek aankwam. Het slachtoffer drukte direct een doek tegen zijn wond aan en liep naar de portier waar de GGD en politie werden gealarmeerd.
De Rotterdammer is overgebracht naar het ziekenhuis. Personeel van de Zeehavenpolitie heeft een nader onderzoek ter plaatse ingesteld en de bevindingen aan de Arbeidsinspectie doorgegeven.