Waterschap Velt en Vecht


Nieuwe grondwatermeters

NIEUWSBERICHT-17-02-2009

Er zijn weer twee nieuwe grondwatermeters in het beheergebied van Velt en Vecht geplaatst: in Dedemsvaart en in het Bargerveen. In samenwerking met de gemeente Hardenberg heeft Velt en Vecht een educatieve grondwatermeter geplaatst in het park Kotermeerstal in Dedemsvaart. Op een educatieve grondwatermeter kunt u zien wat de invloed is van het grondwater op landbouw in de omgeving en de beplanting van het park.

De gemeente heeft daar een mooie zwemvijver aangelegd met een strandje, er zijn fiets- en wandelpaden en er worden 40.000 nieuwe bomen geplant. Kortom, het wordt een prachtig gebied waar de grondwatermeter goed tot zijn recht zal komen. Dienst Landelijk Gebied heeft in overleg met Staatsbosbeheer en Velt en Vecht een grondwatermeter laten plaatsen in het Bargerveen.

Hij staat bij de parkeerplaats vanwaar veel wandelroutes vertrekken. Als u bij de grondwatermeter staat ziet u de vogelkijkhut in de verte. Het Bargerveen is een prachtig natuurgebied waar geprobeerd wordt het hoogveen weer terug te krijgen. DLG, Staatsbosbeheer en Velt en Vecht werken hierbij nauw samen. Hoe en wat kunnen voorbijgangers lezen op de teksten bij de grondwatermeter.

Er zijn nu 6 grondwatermeters in ons gebied, 3 in Drenthe en 3 in Overijssel:

* in natuurterrein De Hoge Stoep bij Gees
* in het Sleenerzand bij Schoonoord

* in het Bargerveen bij Zwartemeer

* bij de informatieboerderij van Staatsbosbeheer in de Engbertsdijksvenen bij Kloosterhaar

* bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg
* bij Kotermeerstal in Dedemsvaart