Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA pleit voor Opel Europa (17/02/09)

Steeds meer berichten duiken op dat General Motors overweegt Opel Antwerpen te sluiten. Feit is dat GM een totale herstructurering moet doorvoeren en dat daarbij de Europese vestigingen in het vizier komen. De wereldwijde overproductie en de niet-toekomstgerichte keuzes van de Amerikaanse auto-industrie zijn bekend. Deskundigen allerhande zijn er van overtuigd dat er wel een toekomst is voor een Europese automobielindustrie, die inzet op wagens van de toekomst inzake energiebron, energieverbruik, recyclage enz.

Een modern Opel Europa zou uit de Europese as van GM kunnen oprijzen. De N-VA pleitte reeds vorige week in het plenaire debat in het Vlaams Parlement voor deze keuze.

Vlaanderen heeft heel veel academische kennis en technologische know how, hooggeschoolde medewerkers, enz. die ons toelaten werk te maken van de auto van de toekomst. Thans kiezen ook de vakbonden hiervoor. Ook de betrokken Duitse deelstaten onderzoeken deze optie.

De N-VA wil dat de Vlaamse regering snel overleg pleegt met de Duitse regering en de betrokken Duitse deelstaatregeringen.

Vlaams volksvertegenwoordiger Geert Bourgeois zal minister-president Kris Peeters ondervragen over de steun die de Vlaamse regering aan dit toekomstproject wil verlenen.

Auteur:
Geert Bourgeois
Vlaams parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be