Gemeente Bronckhorst B en w van Bronckhorst nemen verkeersmaatregelen

Op 17 februari 2009 namen b en w een besluit over de volgende verkeersmaatregelen.

Parkeerverbod Molenaarserf, Hummelo
Op de Molenaarserf, haaks op de Keppelseweg, in Hummelo wordt regelmatig op de rijbaan geparkeerd door bezoekers of bewoners van zorgcentrum Hyndendael. Burgemeester en wethouders van Bronckhorst hebben besloten een parkeerverbod in te stellen op de Molenaarserf, om zo de doorgang van het verkeer en de bereikbaarheid en doorgang voor nood- en hulpdiensten op de Molenaarserf te verbeteren. Ook krijgen gebruikers van de parkeerplaatsen hierdoor meer manoevreerruimte bij het in- en uitrijden van de parkeervakken.

Het parkeerverbod wordt zichtbaar door een doorgetrokken gele streep. Binnenkort leggen we de maatregel ter visie. Indien er geen bezwaren zijn, kan de maatregel zes weken na de tervisielegging worden uitgevoerd.

Wijziging voorrangssituatie Keijenborgseweg en Oude Kruisbergseweg, Velswijk Op 4 november 2008 heeft het college definitief ingestemd met het besluit voor het nemen van verkeersmaatregelen op de Keijenborgsweg en de Oude Kruisbergseweg in Zelhem (Velswijk). In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoers Plan hebben beide wegen een erftoegangsfunctie, maar worden gebruikt als verkeersfunctie. Om de (doorgaande) verkeersfunctie te ontmoedigen is een goede 60 km/uur inrichting gewenst, waar gelijkwaardige kruispunten van wegen deel van uitmaken. Om dit te bereiken wordt de voorrangssituatie aangepast.

De huidige voorrangssituaties worden verwijderd en we voeren beide wegen uit met gelijkwaardige kruispunten. Op de kruising Keijenborgseweg met de Oude Kruisbergseweg blijft de voorrangsituatie ongewijzigd. Vanaf 24 februari leggen we de maatregel ter visie. Indien er binnen 6 weken geen bezwaren zijn ingediend, voeren we de maatregelen dit voorjaar uit. De werkzaamheden voert de gemeente gelijktijdig met de overige verkeersmaatregelen uit.