Politie Noord- en Oost Gelderland

Neede - onderzoek naar dode hond


De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van een hond, die afgelopen zaterdag 14 februari dood werd aangetroffen in een ven in het bosgebied aan de Bergweg in Neede. Het dier bleek doodgeschoten te zijn.


Mensen die tips hebben, kunnen contact opnemen met de plaatselijke politie via 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.


Zaterdagochtend trof een wandelend echtpaar in een ven in het bosgebied tegenover het terrein van de rijvereniging de Pasruiters aan de Bergweg in Neede een dood hondje aan.


Personeel van de dierenambulance heeft het hondje, een kruising van een Jack Russel vermoedelijk met een Fox, uit het ven gehaald. Aan de hand van sporen was te zien, dat het beestje door geweld om het leven was gekomen. Een dierenarts heeft vervolgens sectie verricht en bevestigde dat het hondje was doodgeschoten. Het beestje heeft wit halflang haar.


Aangezien het dier niet gechipt is, is het niet mogelijk om de eigenaar te achterhalen. De politie vraagt mensen die meer duidelijkheid over het dode hondje kunnen geven om contact op te nemen via 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.


Einde bericht



---- --