Option N.V.


17/2/2009

Gemalto brengt innovatieve oplossing voor het beheer van 3G/HSPA-toestellen op de markt

Gemalto biedt samen met Option aan mobiele operatoren een systeem voor het beheer op afstand (via het internet) van 3G/HSPA USB-modems

LEUVEN, België en BARCELONA, Spanje - 17 februari 2009 - Gemalto, wereldleider op het vlak van digitale beveiliging, kondigt vandaag de volgende stap aan van zijn strategie om alle toestellen die verbonden zijn met het internet van op afstand te kunnen beheren. Dit dankzij de combinatie van zijn Smart Device Management Center (SDMC) dienst en de 3G/HSPA USB-modem van Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY). Met deze universele oplossing kunnen operatoren eenvoudig hun mobiele diensten in stelling brengen op de computers van hun abonnees, via een 3G/HSPA USB-modem, en ze van op afstand updaten via de draadloze breedbandverbinding. Het SDMC kan ook automatisch en onzichtbaar firmware updates voor de USB-modem uitvoeren, zonder dat de gebruiker er hinder van ondervindt.

Gemalto heeft het SDMC al geïnstalleerd bij een van de belangrijkste Franse operatoren. Gemalto voert deze dienst uit in naam van zijn MNO-klanten (Mobile Network Operator). In de tweede fase, die vandaag wordt aangekondigd, is het beheer op afstand van 3G/HSPA USB-modems mogelijk dankzij de ingebouwde SDMC software.

Deze dienst werd ontwikkeld als antwoord op de behoefte van mobiele operatoren om firmware updates te kunnen uitvoeren bij 3G/HSPA USB-modems wanneer ze hun netwerken upgraden naar een nieuwe versie van HSPA. Bovendien is de dienst interessant vanuit een marketingperspectief: operatoren kunnen zo het gebruik van de verschillende softwaretoepassingen die worden gebruikt op de USB-modem, doorlichten en opvolgen.

Als universele oplossing voor het beheer op afstand - Over The Internet (OTI) - van 'slimme' toestellen die verbonden zijn met het internet, kan Gemalto via SDMC de levenscyclus van conventionele en draadloze internetwaardige apparaten efficiënt beheren in naam van de operator. Het gaat onder andere om datadiensten en activering, segmentatie, en alle vereiste administratie en updates om de evolutie van de pc-diensten van een operator aan te kunnen. De dienst zal worden uitgebreid naar Mobile Internet Devices en 3G-laptops.

"3G+ USB-modems bewerken via het SDMC is een nieuwe stap voor Gemalto", zei Michel Canitrot, Senior Vice President, UpTeq Innovations, Gemalto. "We hebben onze expertise als leider op het vlak van beheersystemen en -oplossingen via Over The Air-platformen al bewezen. Dit is de eerste keer dat we een systeem voor beheer op afstand in stelling hebben gebracht op basis van een internetdrager. Het SDMC is een waardevol hulpmiddel voor operatoren bij het beheer van hun toepassingen voor toestellen verbonden met het internet en we zullen de mogelijkheden ervan blijven uitbreiden. We waren erg blij te kunnen samenwerken met Option, een vermaarde fabrikant van draadloze modems op de Europese markt."

"Dankzij de combinatie van Gemalto's SDMC en onze USB-modems krijgen de mobiele operatoren een uitstekend nieuw platform waarop ze nieuwe diensten kunnen creëren en leveren aan klanten. Die diensten kunnen zo hun inkomsten verhogen", zei Patrick Hofkens, Vice President Strategic Alliances, Option. "We kijken ernaar uit om met onze klanten samen te werken om het beheer van toestellen van op afstand uit te breiden naar Mobile Internet Devices en laptops met geïntegreerde HSPA-technologie. Toepassingen en diensten die een meerwaarde betekenen voor de mobiele gebruikers zullen de aantrekkingskracht van deze toestellen vergroten, zowel voor de mobiele operatoren als voor de consumenten."

Bezoek Option in Hall 1, stand 1C 43 en Gemalto in Hall 8, stand 8A 102 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (16-19 februari).

Print - back to overview

MEDIA CONTACT

Jan Poté,
PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82,
E-mail: j.pote@option.com

ABOUT OPTION

Option, the wireless technology company, is a leading innovator in the design, development and manufacture of 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, and WLAN technology products for wireless connectivity solutions. Option has established an impressive reputation for creating exciting products that enhance the performance and functionality of wireless communications. Option is headquartered in Leuven, Belgium. The company also has Research & Development in Belgium (Leuven), Germany (Düsseldorf and Augsburg) and an ISO 9001 production engineering and logistics facility in Ireland (Cork). Option maintains offices in Europe, US, Asia, Japan and Australia. For more information please visit our brand new website www.option.com.

Copyright ©2009 OPTION. All rights reserved. All product and company names herein may be (registered) trademarks or trade names.