Staatsloterij wacht op winnaar Jackpot 6,6 miljoen euro

17/02/2009 06:59

Staatsloterij

Brabantse bezitter multimiljoenenlot heeft prijs nog niet opgehaald

Den Haag, 17 februari 2009 - "De champagne houden we nog wel even koel, maar de houdbaarheidsdatum van het boeket bloemen is inmiddels echt verstreken". Staatsloterijprijswinnaarsbegeleider Arjan van 't Veer is sinds de trekking van 10 februari in gespannen afwachting van de winnaar van de Jackpot van 6,6 miljoen euro. "Normaal gesproken melden de winnaars van de grote prijzen zich binnen 1 á 2 dagen na de trekking bij de Nederlandse Staatsloterij in Den Haag. Deze multimiljonair is zich waarschijnlijk nog niet bewust van zijn nieuw verworven status." Het winnende lot met lotnummer DK 020787 werd bij Primera Pettelaarseweg in Den Bosch verkocht. "Ergens in Nederland loopt een meneer of mevrouw al een week rond met een lot van 6,6 miljoen euro in de portemonnee of ligt er een lot ter waarde van dat bedrag zomaar in de keukenla. Wat mij betreft, zo net voor het aanstaande carnaval, de hoogste tijd om naar Den Haag te komen!", aldus Van 't Veer.

Van 't Veer ontvangt na iedere Staatsloterijtrekking de winnaars van bedragen van 10.000 euro en hoger. "Winnaars hebben meestal al honderd keer het lotnummer via teletekst op de Staatsloterij-internetsite gecontroleerd. Nadat ik het winnende lot krijg overhandigd, wordt het lot elektronisch en handmatig gecontroleerd. Vervolgens vult de winnaar zijn bank- of girorekeningnummer op het prijswinnaarsformulier in. Binnen een paar werkdagen zorgen we dat het gewonnen bedrag op de rekening van de winnaar is bijgeschreven. En ja, dan kan het verwezenlijken van de kleine wensjes of de grote dromen beginnen. Meestal gaat de champagne dan al open!"

Jackpotwinnaar februari 2003 nooit gevonden

De Jackpot van de Staatsloterij is de in hoogte snelst oplopende en vaakst vallende Jackpot van Nederland. Sinds januari 2008 is de Staatsloterij Jackpot al 5 keer gevallen. De februari Jackpot heeft een bijzonder plekje in de 283-jarige geschiedenis van de Staatsloterij. In februari 2003 viel de Jackpot van 5 miljoen op een lot waarvan de bezitter zijn prijs nooit bij de Staatsloterij is komen innen.

Over de Staatsloterij

De Staatsloterij is dé prijzenloterij van Nederland. Dankzij het ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage - in 2008 werd ruim 67% van de totale inleg als prijzengeld uitgekeerd - biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. Dit werd door de Consumentenbond in december 2008 in een vergelijkend loterijonderzoek bevestigd. Onder het motto 'wat je ziet is wat je wint', worden alle prijzen, met uitzondering van de Jackpot, getrokken uit de verkochte loten en belastingvrij uitgekeerd. Staatsloterij-deelnemers maken iedere maand kans op een prijzenpot van ten minste 31 miljoen euro. De trekking van de Staatsloterij vindt altijd op de 10e van de maand plaats. Met de jaarlijkse Koninginnedagtrekking en Oudejaarstrekking organiseert de Nederlandse Staatsloterij jaarlijks 14 trekkingen.


- EINDE PERSBERICHT -





http://www.staatsloterij.nl

http://www.staatsloterij.nl