Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - dealgedrag van harddrugs aangepakt              |

De politie heeft woensdag 11 februari naar aanleiding van klachten over het mogelijk dealen van harddrugs in woonbuurten vijf verdachten aangehouden.


Naar aanleiding van klachten over lawaai, aanloop op de meest onmogelijke tijden en mogelijk dealgedrag bij een flat in het Voorsteralleekwartier, stelde de politie een onderzoek in.


De politie ging aan het begin van de avond bij een woning aan de Haesebroeckstraat naar binnen omdat het vermoeden bestond dat vanuit deze woning harddrugs werden gedeald. De bewoner, een 31 jarige Zutphenaar en twee aanwezige mannen, een 21-jarige Rotterdammer en een 31-jarige Zutphenaar werden aangehouden.


Kort daarvoor had de politie in het Waterkwartier twee inwoners uit Zutpen (26 en 37 jaar) aangehouden, die beiden in het bezit bleken van een geringe hoeveelheid harddrugs. Zij werden later op de avond, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.


In aanwezigheid van de Rechter-commissaris vond vervolgens en doorzoeking van de woning plaats en hierbij werd ongeveer 14 gram aan harddrugs (heroïne en cocaïne) in beslag genomen.


De bewoner en de in de woning aangetroffen mannen werden ingesloten voor verder verhoor.
De Rotterdammer wordt dinsdag 17 februari voorgeleid bij de Rechter-commissaris.


In verband met het onderzoek kon het bericht niet eerder worden vrijgegeven.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --