Ingezonden persbericht


Persbericht

Leefbaar Capelle kiest voor bestuurlijke ervaring, lef en een leefbaarhart Joost Eerdmans kandidaat-wethouder namens Leefbaar

Wat Leefbaar Capelle betreft is de 'zoektocht naar Jozef of Evita' voorbij. In Joost Eerdmans hebben de Capelse leefbaren hun droomkandidaat gevonden. "We zochten iemand met bestuurlijke ervaring, die het kaas niet van zijn brood laat eten, visie heeft en iemand met een leefbaar-uitstraling. We hebben hem gevonden! Joost heeft alle genoemde eigenschappen en is ook nog eens een verschrikkelijk aardige vent. We zijn er trots op dat hij onze gelederen wil versterken", aldus fractievoorzitter Ans Hartnagel. "De zoektocht was overigens niet gemakkelijk. In Capelle aan den IJssel zijn genoeg Leefbaren te vinden die de kwaliteiten hebben om een goede wethouder te worden, maar met name de voorwaarde van politiek bestuurlijke ervaring maakte het zo lastig. Als je een nieuwe periode begint, kan iemand zich inwerken. Maar als je nog maar een jaar hebt, is iemand nodig die de rijdende trein kent, snel in kan stappen en meteen conducteur kan worden. Daarvoor moesten wij de grenzen verleggen."

De Leefbaren vinden het geen probleem dat hun kandidaat niet uit Capelle aan den IJssel komt. "Lokaal denken is niet gebonden aan één gemeente. Het gaat erom dat je durft te denken vanuit de Capellenaren, niet dat je er één bent. Hoe Capelle in elkaar zit en welke plannen er zijn, kun je iemand leren. Een leefbaarhart en het lef om het anders te doen en te luisteren naar inwoners in plaats van een opgelegde ideologie is niet te leren; dat heb je. Trouwens, als je in de gemeenteraad iedereen die in Capelle is geboren en getogen zou vragen te schreeuwen, zou je nog steeds een speld kunnen horen vallen."

Met de komst van Joost Eerdmans hoopt Leefbaar Capelle op een aantal dossiers nog een versnelling te kunnen realiseren. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van het stadshart, de unielocaties in het onderwijs, de Algerabrug-problematiek, een goede invulling van het extra geld dat voor milieu is uitgetrokken, sturing op de toezichthoudersorganisatie vanuit de unit handhaving en vergunningen en het verkeer- en vervoerplan.

Joost Eerdmans was van 23 mei 2002 tot en met 22 november 2006 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij de rechterhand van de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten. Hij heeft 11 jaar in Rotterdam gewoond en heeft ook bij onze 'grote buur' gestudeerd. Op dit moment werkt Joost nog voor een gerenommeerd Rotterdams bedrijf op het gebied van accountancy, marketing, financiële advisering, risk management en belastingadvies. Daarnaast is hij betrokken bij diverse instellingen op het gebied van dierenwelzijn, slachtoffers van geweldmisdrijven, jonge ambtenaren en veiligheid. Joost woont in 's-Gravenhage is getrouwd en heeft een dochtertje.

Omdat de tijd dringt hoopt Leefbaar Capelle dat Joost Eerdmans zo spoedig mogelijk geïnstalleerd kan worden als nieuwe wethouder. Uiteraard staat zorgvuldigheid hierbij wel voorop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter van Leefbaar Capelle, Ans Hartnagel, tel. 010-4508242, email: ans.hartnagel@planet.nl.


---- --