Gemeente Delft

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Delft en Cultureel Evenementen Centrum Lijm & Cultuur.

Groeiende belangstelling voor Lijm & Cultuur

De belangstelling voor het Cultureel Evenementen Centrum Lijm & Cultuur is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. Niet alleen werden er veel meer activiteiten georganiseerd, ook het publiek wist de weg naar het complex steeds beter te vinden. Organisatoren en bezoekers zijn - ondanks dat Lijm & Cultuur nog in ontwikkeling is - enthousiast over de locatie en de mogelijkheden. Dat staat in de rapportage die wethouder Lian Merkx van Cultuur deze week aan de gemeenteraad van Delft heeft toegezonden.

De gemeente Delft en Lijm & Cultuur gingen een aantal jaren geleden gezamenlijk de uitdaging aan om van het complex een aantrekkelijke evenementenlocatie te maken. De publiek private samenwerking (PPS) tussen beide partijen is inmiddels goed geslaagd. Het is de doelstelling van gemeente en Lijm en Cultuur om de locatie te laten uitgroeien tot een nog succesvollere evenementenlocatie. (Zie ook www.lijmencultuur.nl)

Uit de rapportage blijkt dat de afgelopen periode diverse procedures zijn gevoerd die er toe moeten leiden dat het complex aan de Rotterdamseweg binnenkort de benodigde vergunningen heeft. Naar verwachting zal de rechtbank nog dit voorjaar het beroep behandelen dat is ingediend in het kader van de artikel 19 WRO vrijstellingsprocedure. Bij een voor Lijm & Cultuur positieve uitspraak zal het complex verder worden verbouwd tot een professionele cultuuraccommodatie die aan alle eisen voldoet.

Het afgelopen jaar werden er op het complex van Lijm & Cultuur tal van vergaderingen, trainingen en congressen gehouden. Ook werden zalen en ruimten verhuurd voor onder andere muziek-, dans- en theatercursussen, muziekoptredens, toneel- en cabaretvoorstellingen, de wetenschapsdag en diverse andere evenementen. Op het Evenemententerrein vonden onder meer activiteiten plaats in het kader van de Mooi Weer Spelen, de OWEE-week en het lustrum van het Delftsch Studenten Corps. Ook hield circus Renz er een aantal voorstellingen.

Omdat Lijm & Cultuur nog niet alle vergunningen heeft en nog niet aan alle eisen voldoet, konden niet alle evenementen terecht. Onder andere moesten aanvragers voor feesten en dance-events worden teleurgesteld.

De gemeente zal, om een grote diversiteit aan evenementen op Lijm & Cultuur mogelijk te maken, werken aan een op maat gemaakte milieuvergunning.

Vooralsnog wacht Lijm & Cultuur met spanning op het moment dat de vergunningen onherroepelijk zijn. In de tussentijd is een aantal gebouwen dat gebruikt wordt door culturele organisaties al verbouwd en deels in gebruik genomen. Wat nog rest zijn de verbouwingen van de overige gebouwen. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van het restant van de subsidie die de gemeente in een eerder stadium beschikbaar heeft gesteld.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft