Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 13 februari 2009

A-rating Fortis Bank bevestigd

De ratingbureaus hebben vandaag onafhankelijk hun rating voor Fortis Bank gemeld en toegelicht.
Rating Services van Standard & Poor heeft de rating A/A-1 voor Fortis Bank SA/NV opnieuw bevestigd. Het ratingbureau heeft daarnaast ook laten weten dat de creditwatch op 'positief' is gesteld.
Moody heeft eveneens de ratings voor Fortis Bank ongewijzigd gelaten: A1 en Prime-1 voor kortlopende schulden en deposito's. Wel is de rating van Fortis Bank 'under review', waarbij als richting 'onzeker' wordt aangegeven. Tot slot heeft Fitch Ratings een 'long-term issuer default rating' (IDR) van A+ afgegeven voor Fortis Bank en BGL SA, met stabiele vooruitzichten voor beide banken. Fitch heeft ook de korte rating gehandhaafd op F1+, het hoogst mogelijke niveau. Fortis Bank is blij met deze geruststellende beoordeling van de stabiliteit van de bank, die onder andere het zeer lage risicoprofiel van de deposito's en spaargelden van de bank bevestigt.
Perscontact:
Brussel : +32 (0)2 565 35 84
Fortis Bank biedt een totaalpakket van bankdiensten aan particuliere, zakelijke en institutionele klanten via haar eigen kanalen en via andere partners. De bank is sterk aanwezig op de Europese markt voor retail banking, waar ze gebruik maakt van verschillende distributiekanalen. Ze biedt financiële diensten aan bedrijven, institutionele klanten en vermogende particulieren en heeft geïntegreerde oplossingen voor ondernemers en ondernemingen. Fortis Bank telt 38.000 medewerkers, waarvan 20.000 in België.